سمعک

سمعک کراس سمعک مناسب برای کم شنوایی یک گوشی

سمعک کراس

سمعک کراس تکنولوژی جدیدی است که برای کمک به افرادی که یک گوش داری کم شنوایی و یک گوش سالم دارند طراحی شده است. بعضی از افراد فقط در یکی از گوش هایشان شنوایی دارند و در گوش دیگر باقیمانده شنوایی بسیار کمی دارند تا حدی که سمعک معمولی به آنها پاسخ نمی دهد. این افراد کاندیدای استفاده از سمعک کراس هستند. اگر قصد خرید سمعک دارید دانستن این مطلب بسیار به شما کمک خواهد کرد.

سمعک مناسب برای کم شنوایی یک گوش

اگر تنها یک گوش دارای شنوایی طبیعی دارید در این صورت  اگر یک منبع صدا در سمت گوش بد شما باشد، سر شما به معنای واقعی کلمه مانع از رسیدن صدا به گوش خوب شما می شود. شنوایی شناسان این پدیده را “اثر سایه سر” می نامند که می تواند بر درک گفتار تاثیر بگذارد.

حروف گفتاری به طور کلی به دو گروه صامت و مصوت تقسیم می شوند. صامن ها یعنی حروف بی صدا و مصوت ها یعنی حروف صدادار. “اثر سایه سر ” بر صامت ها تأثیر می گذارد و این در حالی است که  صامت ها برای درک گفتار  اهمیت زیادی دارند.

به طور خلاصه هنگامی که شما نمی توانید از یک گوش تان استفاده کنید، تشخیص کلمات مشابه از یکدیگر برای شما دشوار خواهد بود. مثلا اگر به شما گفته شود “سیر” شما ممکن است آن را “شیر” بشنوید.

این مشکل حتی در محیط هایی مانند رستوران ها و کافه ها که به مرور زمان پر سر و صداتر شده اند، بیشتر است. سر و صدای پس زمینه برای همه ما مشکل ساز است اما برای شمایی که کم شنوایی یک طرفه دارید شدیدتر خواهد بود.

1 PS

کراس

بسیاری از این افراد به سادگی با مشکل شنوایی خود زندگی می کنند (درست مانند بسیاری از افراد دیگر که تصمیم می گیرند کم شنوایی درمان نشده در هر دو گوششان را تحمل کنند). این افراد ممکن است از دیگران بخواهند که در سمت گوش بهترشان با آنها صحبت کنند. اما این یک راه حل کامل نیست. این افراد هنوز برای شنیدن در رستوران ها یا در یک موقعیت پر سروصدا درگیر هستند و در یافتن منبع صدا مشکل دارند.

خوشبختانه راه حل هایی برای این مسئله وجود دارد از هدفون های تخصصی گرفته تا سمعک و ایمپلنت های قابل جراحی. وقتی صحبت از سمعک می شود، دستگاه های معروف به کراس و بایکراس به طور ویژه برای ناشنوایی های یک طرفه طراحی شده اند.

سمعک کراس
سمعک کراس

سمعک کراس چیست؟

کراس(CROS) مخفف عبارت Contralateral Routing of Signals است. در سیستم کراس، شما دو سمعک روی دو گوشتان قرار می دهید درحالیکه تنها در یک گوشتان مشکل دارید. صدای تشخیص داده شده توسط سمعک در سمت “گوش بد” به طور مستقیم به سمعک موجود در سمت “گوش خوب” منتقل می شود. این کار موجب می شود تا از شر اثر “سایه سر” خلاص شویم.

سمعک های کراس و بایکراس به طور ویژه برای افرادی طراحی شده اند که دچار افت شنوایی شدید در یک گوش هستند.

سمعک بایکراس چیست؟

سمعک بایکراس بسیار شبیه به نوع کراس است با این تفاوت که برای افرادی استفاده می شود که در “گوش خوب”شان هم مقداری کم شنوایی دارند.

با استفاده از یک سیستم بایکراس، سمعک روی گوش بهتر شما قادر است هر نوع تقویتی که شما نیاز دارید را برنامه ریزی کند. “بای” مخفف دو طرفه(Bilateral) است.

تفاوت سمعک کراس با سایر سمعک ها در چیست؟

سمعک های مرسوم، صدا را به گوشی می فرستند که روی آن قرار دارند. در نوع کراس، دستگاه موجود در گوش ناشنوا مانند سمعک معمولی به نظر می رسد اما به گفته دکتر پالمر: “این دستگاه در واقع یک میکروفون و فرستنده است و صدا را برای ارسال به سمعک موجود در گوش شنوا جمع آوری می کند.”

سمعک کراس برای چه افرادی مناسب است

اگر یکی از گوش های شما کم شنوایی شدید دارد یا اصلا شنوایی نداشته باشد، کاندید استفاده از این سیستم هستید. هر ساله حدود 60،000 نفر در ایالات متحده به این مشکل مبتلا می شوند. علت این بیماری ممکن است عفونت ویروسی، ضربه به سر، کمبود خون در مسیر شنوایی یا توموری خوش خیم به نام “نورومای آکوستیک” باشد که بر روی عصبی قرار می گیرد که اطلاعات را از گوش به مغز می فرستد.

یکی دیگر از دلایل بروز این مشکل، بیماری منیر است که در آن حجم مایع در بخشی از گوش داخلی تغییر می کند 

اگر متوجه کم شنوایی در یک گوش و یا هر دو گوشتان شده اید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که توسط یک متخصص شنوایی بررسی شوید و پس از انجام شنوایی سنجی علت اصلی مشکل شما پیدا خوهد شد.

اگر به وجود یک علت پزشکی برای کم شنوایی خود شک دارید سریعا به پزشک گوش و حلق و بینی (که به آن اتولوژیست نیز گفته می شود) مراجعه کنید. برای رد احتمال التهاب یا عفونت ممکن است شما نیاز به آزمایش داشته باشید. اگر به طور ناگهانی شنوایی خود را از دست دادید ممکن است ENT به شما توصیه کند که استروئید مصرف کنید.

اگر وضعیت شما از نظر پزشکی قابل درمان نیست، قدم بعدی شما صحبت با یک متخصص شنوایی در مورد گزینه های شما از جمله سمعک کراس و بایکراس است. این نوع سمعک ها نیز شبیه به سمعک های استاندارد می توانند با باتری کار کنند یا به صورت شارژی در دسترس هستند.

سمعک CROS

سمعک کراس CROS

جایگزین های سمعک کراس و بایکراس

ممکن است شما تمایل نداشته باشید تا در گوش سالم تان سمعک قرار دهید. در اینجا تکنولوژی TransEar ممکن است کمک کننده باشد و بسیار شبیه به یک سمعک پشت گوشی است.

شما یک قالب سفارشی در گوش بدتر خود قرار می دهید که اندازه کانال گوشتان است. این قالب درون خود یک نوسانگر مینیاتوری دارد که به استخوان می چسبد. صداها توسط نوسانگر به ارتعاش تبدیل می شوند و این ارتعاشات از طریق لرزش استخوان به حلزون گوش مقابل که شنوایی خوبی دارد منتقل می شود.

*سیستم BAHA و کاشت حلزون

اگر به همراه ناشنوایی یک طرفه تان، مشکل دیگری هم دارید (مانند عفونت های مزمن گوش یا حساسیت به قالب های گوش) ممکن است شما به یک سیستم BAHA نیاز داشته باشید. همچنین ممکن است یک سمعک هدایت استخوانی که به وسیله ی یک هدبند نگه داشته می شود برای شما مفید باشد، دستگاهی مانند TransEar که صداها را از طریق لرزش استخوان جمجمه شما به حلزون سمت مقابل منتقل می کند.

در حالت ایده آل شما می توانید مشکل شنوایی را در گوش بد خود برطرف کنید. سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) در سال 2019 برای اولین بار، کاشت حلزون را برای افراد مبتلا به کم شنوایی یک طرفه تایید کرد. یک بررسی در ماه مارس 2020 که شامل 20 مطالعه است نتیجه گرفت که برای مبتلایان به کم شنوایی یک طرفه، هر دو کاشت حلزون و سمعک استخوانی مفید بودند.

هنگامی که بزرگسالان و کودکان آزمایشاتی در مورد توانایی تشخیص گفتار در حضور نویز زمینه انجام دادند، تنها به 15 درصد از سوالات پاسخ صحیح دادند. در حالیکه با کاشت حلزون این امتیاز به 43 درصد افزایش یافت.

کاشت حلزون همچنین توانایی افراد در یافتن منبع صدا را بهبود بخشید و شدت وزوزی که برخی بیماران درک می کردند را به میزان بیش از نصف کاهش داد. کیفیت زندگی از نظر شنوایی در این افراد بیش از دو برابر شده بود.

آیا هدفن می تواند جایگزین سمعک شود؟

برخی هدفون های هوشمند طراحی شده و موجود هستند که به شما این توانایی را می دهند تا انتخاب کنید کدام صداها تقویت شده و کدام صداها مهار شوند. به عنوان مثال هدفون های Bose به شما اجازه می دهند که یک سمت را خاموش و سمت دیگر را تقویت نمایید.

آیفون دارای تنطیماتی است که به شما امکان می‌دهد صدای تمام استریو را تنها با استفاده از یک ایرپاد بشنوید.

معایب سمعک کراس

سمعک کراس معایبی نیز دارد

1- عادت کردن به سمعک کراس :عادت کردن به سمعک کراس سخت است و زمان زیادی نیاز است تا فرد به استفاده از سمعک های کراس عادت کند

2- حل نشدن تمام مشکلات شنوایی : و این مهم است که بدانید تمام مشکلات شنوایی یک شخص را برطرف نمی کند. به عنوان مثال ، آنها “مکان یابی” صدا را بهبود نمی بخشند (ممکن است شخص هنوز نداند که صدا از کجا منشا گرفته است). این امر به خصوص در محیطی با صداهای زیاد پس زمینه می تواند باعث خستگی فرد شود.

چه کاری می توانم انجام دهم تا شانس خود را برای تنظیم خوب بالا ببرم؟

متخصصان می گویند اگرچه عادت کردن به این سمعک ها می تواند چالش برانگیز باشد اما مهمترین کاری که یک شخص می تواند انجام دهد این است که تا حد امکان سمعک خود را استفاده کند و خیلی سریع تسلیم نشود.

“برای اینکه به این نوع شنیدن صداها عادت کنید، تمام وقت از سمعک تان استفاده کنید (همه ساعات بیداری). این نوع صدا بسیار متفاوت از آن چیزی است که بقیه به آن عادت دارند و تطابق با آن زمان می برد”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *