وزوز گوش

بدترشدن وزوز گوش در سفر

بدتر شدن وزوزگوش

بدتر شدن وزوز گوش در سفر

بدتر شدن وزوز گوش

 جرا مسافرت با هواپیما موجب بدتر شدن وزوز می شود؟

آیا شما دایما در حال سفر هستید و بدتر شدن وزوزتان در طول سفر شما را اذیت میکند؟

در اینجا به مرور یک سری اطلاعاتی می پردازیم که بتوانید از زنگ زدن گوش هایتان و گرفتگی آن ها در طول پرواز رهایی پیدا کنید.

تفاوت مسافرت های امروزی با قبل این است که شرایط بسیار آسان تر شده و ما آپشن های زیادی برای جابجایی از یک شهر به شهری دیگر پیش رو داریم˛هرچند که بعضی از این ها ایده آل ما نباشند.

مسافرت هوایی در بعضی مواقع تنها راه انتخابی برای طی کردن یک مسافت طولانی است اما اگر وزوز داشته باشید یک مسافرت هوایی ساده می تواند برای شما بسیار طاقت فرسا شود. با این حال اگر شما متوجه شوید که چطور مسافرت هوایی روی وزوز تاثیر می گذارد˛ می توانید یک سری راه هایی برای فراغت از اینگونه علائم پیدا کنید و به مسافرت کردن با هواپیما ادامه بدهید و با خیال آسوده سفر کنید.

چه عواملی باعث ایجاد وزوز می شوند؟

امروزه حدود ۵۰ میلیون آمریکایی با وزوز یا تینیتوس در درجات مختلف دست و پنجه نرم می کنند. وزوز یک علامت است که میتواند علت هایی داشته باشد:

به  زنگ یا صدای مداوم و ثابت یا دیگر انواع صداها که ممکن است فقط خود فرد بشنود ( وزوز سابجکتیو) یا در کیس های نادر که این صدا توسط دیگر افراد و دکترشنیده می شود وزوز ابجکتیو میگوییم.

درهرحال وزوز در زمان پرواز میتواند آرامش مارا به هم بزند. بسیار سخت است که هم به صحبت های مهمانداران هواپیما و هم به بغل دستی مان گوش کنیم و درعین حال این زجر را تحمل کنیم.

Airplane ear چیست؟

تغییرات گوش در  هواپیما زمانی اتفاق می افتد که فشاری به پرده ی گوش و گوش میانی متعاقب با تغییرات فشارهوا وارد شود.

علامت و نشانه آن احساس پری در گوش و بم (خفه) شنیدن صداها می باشد که می تواند درانواع و شدت های مختلفی  (یک گوش یا دوگوشی) رخ دهد.

این حالت بیشتر در زمان بلند شدن و نشستن و تغییر سریع ارتفاع هواپیما ایجاد می شود.این شرایط معمولا مدت زمان کوتاهی طول می کشد و سریع برطرف می شود اما اگر چند ساعت ادامه پیدا کند بایستی به دکتر یا متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید.

افرادی که از وزوز گوش  رنج می برند درطی مسافرت هوایی خیلی دقیق تر متوجه این تغییرات ناگهانی هوا می شوند. بایستی توجه داشت که این تغییرات در زمان اوج گرفتن هواپیما و نشستن بیشتر احساس می شود˛  و گوش داخلی می بایستی سریع خود را با ارتفاع جدید وفق دهد.

سروصدا(نویز) بر وزوز(بسته به اینکه چه نوع وزوزی داشته باشید) تاثیر می گذارد. بیشتر افراد وزوز با صدای فرکانس زیر دارند بنابراین علائم آن ها با صداهایی که فرکانس زیر دارند بدتر می شود. صدای موتور جت معمولا در طیف میانی فرکانس ها است پس ممکن است هیچ علائمی از بدتر شدن وزوز در طی پرواز نداشته باشید و به راحتی سفر کنید اما اگر شما وزوزی داشته باشید که صدای آن در طیف میانی فرکانس قرار گیرد هرصدای بلندی میتواند موجب تشدید صدای وزوزتان شود پس پرواز کردن با هواپیما بدون هیچ برنامه ریزی می تواند برای شما ناخوشایند شود.

بیشتر مردم با احساس گرفتگی گوش شان هنگام اوج و فرود هواپیما کنار می آیند اما آن هایی که وزوز دارند تحمل این مورد برایشان خیلی سخت است.

پشت پرده ی گوش˛در گوش میانی لوله ای بنام شیپور استاش وجود دارد که این لوله مسئولیت یکسان کردن فشار در دوطرف پرده گوش را به عهده دارد. لوله استاش توسط خالی کردن مقداری هوا به گوش میانی عمل برابرسازی فشار هوا را انجام می دهد. اگر شیپور استاش مسدود شود یا عملکرد خوبی نداشته باشد˛ نمی تواند به درستی کار کند.

اگر استاش کارش را به درستی انجام ندهد درنتیجه مکشی ایجاد می شود که پرده ی گوش به سمت داخل کشیده می شود. این حالت باعث کشیده شدن غیرطبیعی لایه های پرده ی گوش می شودکه در نهایت باعث می شود صداها دچار اعوجاج شده و فرد دچار درد در گوش می شود. این حالت روی افرادی که وزوز دارند بیشتر تاثیر می گذارد زیرا  صدای وزوز گوششان با کشیده شدن پرده گوش بلندتر می شود. در این حالت آن دسته از افرادی که وزوز با شدت کم دارند ناگهان متوجه شنیدن صدای وزوز بلندتری می شوند و  آن هایی که وزوز با سطح شدت خیلی زیاد دارند سروصدا را خیلی بلندتر از گروه قبل و غیرقابل تحمل تر می شنوند.

چطور از بدترشدن وزوز طی پرواز جلوگیری کنیم؟

  • از هدفون استفاده کنید. لازم نیست کل مدت سفر روی گوشتان باشد. بیشترافراد احساس ناخوشایندی هنگام بلند شدن هواپیما دارند.
  • از گوشگیر استفاده نکنید چراکه باعث می شود صدای وزوز تقویت شود.
  • از مسئولین بخواهید که جایی دور از موتور هواپیما (در جلوی هواپیما) به شما بدهند.
  • موقع اوج گرفتن هواپیما چیزی بخورید یا خمیازه بکشید˛ هر حرکتی که باعث تحرک فک تان شود کمک به باز ماندن لوله های استاش می کند که درنهایت باعث می شود کارشان را بهتر انجام دهند. جویدن آدامس هم بسیار کمک کننده ست.
  • در طی اوج گرفتن و فرود هواپیما بیدار باشید چراکه درهنگام خواب کار شیپور استاش ها سخت تر می شود.
  • خودتان را با موسیقی یا کتاب خواندن در طول پرواز سرگرم کنید. این کارها می تواند حواستان را نسبت به صداهایی که می شنوید پرت کند. سعی کنید با بغل دستی تان صحبت کنید.

 

چند توصیه دیگر

  • قبل پرواز˛ ریلکس کنید. دوری از استرس باعث کاهش فشار خون و متعاقبا کاهش علائم می شود. شب قبل خواب خوبی داشته باشید. ورزش هایی مثل یوگا انجام دهید. عمیق نفس کشیدن را تمرین کنید.
  • غذاهای آهن دار میل کنید. کمبود آهن ارتباط با وزوز و کم شنوایی دارد پس سعی کنید غذاهایی مثل گوشت-لوبیا و یک سری سبزیجات بخورید.
  • از سمعک خود طی بلند شدن و نشستن هواپیما استفاده کنید.

اگر با همه ی این موارد علائمتان طی پروازتشدید شد حتما با شنوایی شناس صحبت کنید تا تست های مخصوص از شما گرفته شود و همچنین درمورد آپشن های دیگر برای خلاصی از این موارد با دکترتان صحبت کنید.

مرکز شنوایی سنجی و سمعک آوای امید

02144005315

09194707047

2 نظر در “بدترشدن وزوز گوش در سفر

  1. رسولی گفت:

    سلام
    خانم دکتر عزیز
    وزوز گوش من با درمانهای شما خوب شد ممنونم

    1. دکتر شهیدی پور گفت:

      خواهش می کنم.انجام وظیفه بود اقای رسولی عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *