سمعک

تقویت شنوایی با ورزش

تقویت شنوایی با ورزش

مطالعات نشان می‌دهند که ورزش کردن می‌تواند شنوایی را قویتر کند.

آیا ورزش باعث تقویت شنوایی می شود؟

ورزش دارای فواید متعددی برای بخش‌های مختلف بدن است از جمله سلامت فیزیکی، قلبی-عروقی، ذهنی وصدها فواید دیگر که همه می دانیم.جدیدترین یافته از اثرات مثبت ورزش بر تقویت شنوایی صحبت می کند.

محققان گزارش داده‌اند که انجام ورزش ممکن است توانایی مغز در پردازش صدا را نیز بهبود بخشد، یافته‌ای که می‌تواند منجر به درمان‌های جدید برای افرادی شود که با کم شنوایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

مطمئناً برای بیشتر ما با شنوایی طبیعی، گوش دادن و پردازش صداها از جمله فعالیت‌های ذهنی خودکار است که آنها را مسلم می‌دانیم، اما به گفته خانم نینا کراس: “ایجاد معنی برای یک صدا در واقع یکی از پیچیده‌ترین کارهایی است که ما از مغز خود می‌خواهیم.” پردازش صدا همچنین می‌تواند بازتابی از سلامت مغز باشد، از آنجا که بسیاری از مناطق به هم پیوسته مغز را درگیر می‌کند تا برای تصمیم گیری در مورد آشنا بودن هر صدای مشخص با یکدیگر هماهنگ شوند و در صورت نیاز، بدن ما پاسخ دهد.

خانم کراس، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: “هیچ کس مخالف این واقعیت نیست که ورزش منجر به آمادگی جسمانی بهتر می‌شود اما ما همیشه به تناسب اندام مغزی و ورزش فکر نمی‌کنیم.” او استاد علوم ارتباطات و زیست عصبی در دانشگاه نورث وسترن در اوانستون است.

کراس‌، مدیر آزمایشگاه علوم اعصاب شنوایی دانشگاه، می‌افزاید: “ما می‌گوییم که ورزش می‌تواند مغز انسان را برای درک بهتر محیط حسی فرد، تنظیم کند.”

مطالعه آن‌ها شامل 495 دانش آموز ورزشکار دختر و پسر از مناطق شمال غربی و یک گروه کنترل 493 نفری غیر ورزشکار، هم سن و هم جنس آن‌ها بوده است.

در این آزمایش، فعالیت‌های مغزی شرکت کنندگان توسط الکترودهای چسبانده شده بر روی سر کنترل می‌شد در حالیکه از گوشی‌هایی استفاده می‌کردند که صداهای گفتاری را ارائه می نمود. طبق مطالعه منتشر شده در 9 دسامبر در مجله Sports Health ، ورزشکاران مهارت بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند تا صدای پس زمینه را تنظیم کنند تا پردازش صداهای گفتاری، بهتر انجام شود.

این مهارت زمانی می‌تواند برای ورزشکاران مفید باشد که آن‌ها می‌خواهند صدای هم تیمی یا مربی خود را هنگام بازی بشنوند.

خانم کراس این فعالیت را به گوش دادن به صدای دی جی در رادیو تشبیه می‌کند.

کراس در اخبار دانشگاه گفت: “فکر کنید صدای الکتریکی پس زمینه در مغز مانند امواج ایستا در رادیو است.” “دو روش برای شنیدن بهتر  صدای دی جی وجود دارد: بخش استاتیک را به حداقل برسانید یا صدای دی جی را افزایش دهید. ما متوجه شدیم که مغز ورزشکاران قادر است پس زمینه” استاتیک “را برای شنیدن بهتر  صدای “دی جی” به حداقل برساند.”

همانند ورزشکاران، نوازندگان و کسانی که می‌توانند بیش از یک زبان صحبت کنند نیز توانایی بهتر شنیدن سیگنال‌های صوتی ورودی را دارند. با این حال، مغز نوازندگان و افراد چند زبانه به جای کاهش صدای زمینه در مغز، این کار را با بالا بردن صدای هدف شان انجام می‌دهند.

وی افزود: “به نظر می‌رسد كه تعهد جدی به انجام فعالیت بدنی موجب می‌شود تا یك سیستم عصبی ساكت‌تر داشته باشیم و شاید اگر سیستم عصبی سالم‌تری داشته باشید، بهتر بتوانید از عهده جراحات یا سایر مشكلات سلامتی برآیید.”

این یافته‌ها می‌تواند منجر به ابداع درمان‌هایی بر پایه ورزش برای افرادی شود که با مشکلات پردازش شنوایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

خانم کراس می‌گوید، ورزش ممکن است بتواند به طور ویژه، مغزهای پر سر و صدایی که اغلب در کودکان از مناطق کم درآمد وجود دارند را آرام‌تر سازد کند.

برای ارزیابی شنوایی و مشاوره جهت خرید سمعک می توانید به مرکز شنوایی و تعادل اوای امید مراجعه کنید

44005315-09123033945

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *