درمان وزوز گوش و کم شنوایی
طبق گفته ی بسیاری از بیماران مراجعه کننده به کلینیک شنوایی آوای امید، از زمانی که کم شنوایی آن ها شروع شده صداهای ریز را کمتر می شنوند اما تنها چیزی که بهتر شنیده می شود صدای زنگ زدن خود گوش ها می باشد.
این صدا، حتما مثل صدای زنگ نیست و می تواند صداهایی مثل سوت، خش خش، تق تق، صدای آب و … باشد که به وزوز گوش یا تینیتوس (tinnitus) معروف می باشد و با شروع و پیشرفت کم شنوایی چنین صداهایی که در کل وزوز نامیده می شوند نیز در گوش یا سر شروع به شنیده شدن می کنند.
ارتباط کم شنوایی و وزوز
شاید برایتان جالب باشد که کم شنوایی و وزوز ارتباط بسیار نزدیکی بهم دارند. مهمترین اقدام در جهت درمان وزوز، تشخیص دقیق و درست عامل ایجاد کننده آن است. پس از شناسایی علت،در صورتیکه قابل برطرف شدن باشد میبایست بسته به مورد، سریعا اقدام لازم به عمل بیاید ولی در صورتی که وزوز بدون علت شناخته شده ای باشد چند روش برای درمان آن وجود دارد که شامل :استفاده از سمعک،درمان به شیوه بازآموزی،واتنش درمانی،بیوفیدبک، صدا درمانی، لیزرتراپی و تی آر تی است که انتخاب هریک ارزاین روش ها نیز مستلزم بررسی کامل شرایط است.
وزوز یا کم شنوایی، کدام یک در ابتدا ظاهر می شوند؟
برای بعضی از افراد نشانه های وزوز گوش همراه با آغاز کم شنوایی شان ظاهر می شوند اما برای یک سری از بیماران، خود کم شنوایی باعث آماده کردن مقدمات برای ظهور وزوز می شود.
یکی از تئوری های موجود این است که زمانی، عصب شنوایی از بیرون محرک خارجی مثل صوت دریافت نکند، خود سلول های عصب شروع به فرستادن سیگنال هایی به سمت مغز می کنند. درنهایت مغز این سیگنال ها را بعنوان صدا شناسایی می کند و از آن به بعد فرد کم شنوا صدایی اضافه در گوش خود مثل سوت، خش خش و … را ممکن است بشنود.
علت ها و درمان ها
اولین تجربه وزوز گوش همیشه با ایجاد تغیرات روحی و استرس در فرد همراه است . هنگامی که اولین بار این صدا را می شنوید به یاد داشته باشید که وزوز گوش هرچند که بیماری خطرناکی نیست ولی می بایست به سرعت بررسی شود. هرچقدر درمان وزوز گوش زودتر آغاز شود نتایج مثبت و بهتری را به همراه خواهد داشت.
در ابتدا این جمله تعجب انگیز به نظر می رسد اما یکی از بهترین راهکارها برای مواجهه با وزوز گوش ایجاد صدایی در محیط برای غلبه بر وزوز گوش است . وزوز گوش دشمن سکوت است و در محیطی که صدای دیگری برای رقابت با وزوز وجود ندارد بسیار خودنمایی می کند.
بنابراین وجود یک صدای پس زمینه آرام مثل صدای هواکش یا یک صدای موزیک ارام و یا پخش یک صداهای آرامبخش مانند موج دریا یا باد می تواند وزوز گوش را در شرایط رقابتی قرار دهد و باعث کم شدن بلندی وزوز گوش شود.
یکی از معمولترین توصیه ها برای خود مدیریتی وزوز گوش آرام نگه داشتن ذهن است. هدف این روش اجتناب از استرس با کاهش استرس های پیرامون فرد است. در کل برای داشتن خوابی آرام باید آموخت که قبل از به رختخواب رفتن دغدغه های خود را حل کنید و در رختخواب به آن ها فکر نکنید.
فراموش نکنید که اولن راهکار برای مواجهه با وزوز گوش مراجعه به متخصص شنوایی شناسی است متخصص شنوایی شناس با بررسی ماهیت و دلایل ایجاد وزوز گوش راهکارهای مناسب برای درمان را به شما توصیه خواهد کرد. راههای درمان موجود برای وزوز گوش زیاد و متفاوت هستند وشامل استفاد از سمعک ، استفاده ازتینیتوس مسکرها ، کاشت حلزون و تحریک عصب شنوایی می شود.
متاسفانه کم شنوایی ناشی از افزایش سن که به پیرگوشی معروف است همراه با تخریب سلول های مویی حلزون و عصب می باشد که تا به اینجا، علم پزشکی نتوانسته درمان مدیکال و جراحی برای بازگشت کم شنوایی ابداع کند اما استفاده از سمعک یکی از بهترین گزینه های پیش رو می باشد. چرا که یک تیر با دو نشان زده می شود، یعنی هم کم شنوایی و هم وزوز گوش درمان خواهد شد.
فرد کم شنوایی که صدای وزوز گوشش به شدت او را آزار می دهد بعد از تجویز سمعک من باب برطرف شدن صدای وزوز بسیار ابراز خشنودی و رضایت مندی می کند. هم چنین دیگر قادر است که در مهمانی ها حضور پیدا کند و از ارتباط برقرار کردن با هم نوعان خود لذت ببرد، هم چنین قدرت تشخیص کلمات و درک گفته ها افزایش پیدا می کند.
پس این موضوع را فراموش نکنید که هرقدر زودتر به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید رضایت مندی شما از درمان وزوز و کم شنوایی بالاتر می رود. خوش بختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی سمعک های بسیار هوشمند عرضه شده اند که حتی با کوچکترین سایز که به یک بند انگشت نمی رسند هم دارای برنامه برای سرکوب وزوز می باشند.
برای تعیین وقت و دریافت مشاوره با شماره 09194707047 تماس بگیرید.