همه چیز در مورد گوش و شنوایی

راه درمان کم شنوایی چیست؟

4 راه درمان کم شنوایی

راه درمان کم شنوایی چیست؟

همان طور که می دانید، هرچه تکنولوژی پیشرفت می کند تا رده های ممتاز سمعک تولید و قابل دسترسی بشوند، قابلیت هوشمندی سمعک ها افزایش یافته که این امر موجب می شود صدای رساتر و شفاف تری داشته باشند و سایر گزینه های موجود برای یک سمعک هوشمند بیشتر فراهم شود.

امروزه یک تغییر و تحول بزرگی در زمینه سمعک و تکنولوژی های مربوط به آن رخ داده است. نگرانی از بابت نشنیدن صداهای عزیزانمان و صداهای محیطی برطرف شده چرا که با استفاده از سمعک می توانید شنوایی سابق را به دست آورد اما دقت کنید که با سمعک هیچگاه مشکل کم شنوایی شما درمان نخواهد شد.

اصلا نباید انتظار بیجا و بیش از اندازه ای از سمعکتان داشته باشید و این باور را برای خود شکل دهید که کم شنوایی ما را خوب می کند و عصب گوش(شنوایی) ضعیف شده را به شکل قبل بازمی گرداند.

این طبیعت آدمی ست که با افزایش سن کم کم دارایی های خود را از دست بدهد و مشکلاتی مثل پیرگوشی و پیرچشمی و … به سراغش بیاید. بنابراین سمعک فقط می تواند به بهبود شنوایی شما کمک کند و کیفیت زندگی را افزایش دهد.

دانشمندان سال هاست که در تلاشند راه های درمان کم شنوایی را پیدا کنند، این تلاش آن ها خوشبختانه مثمرثمر بوده ولی هنوز نیاز به اندکی تلاش درآتی نیز می باشد. پژوهشگران این حیطه در تلاش هستند که برای انواعی از کم شنوایی ها یک راه درمان طولانی مدت کشف کنند و به مرحله ی اجرا برسانند.

در ادامه به رویکردهای شکل گرفته جهت درمان کم شنوایی می پردازیم. دقت کنید که هرکدام از موارد مختص به درمان یک سری کم شنوایی های خاص می باشد. با ما همراه باشید.

ژن درمانی

محققان به دنبال راهی هستند که درمان آن به سادگی تزریق آنتی بیوتیک یا خوردن قرص مسکن جهت بهبود وضعیتان باشد. یکی از این موارد ژن درمانی می باشد. ژن درمانی برای کم شنوایی حسی عصبی کارایی دارد که در سنین بالاتر رخ می دهد.

طبق یافته های اخیر دانشمندان، یک سری ژن هایی در بدن نوزاد متولد شده وجود دارد که در ابتدا موجب کم شنوایی نمی شود بلکه وقتی سن بالاتر رفت ناگهان بروز پیدا می کنند.

با جایگزین کردن ژن های سالم بجای ژن های معیوب از یک سری اتفاقات ناخوشایند پیشگیری می شود و دیگر کودکان در سال های اول زندگی شان مبتلا به کم شنوایی نمی شوند که بخواهد پروتز کاشت حلزون یا سمعک دریافت کنند که این خبر، خبر امیدوارکننده ای است.

تزریق ویتامین و مواد معدنی

رویکرد دیگر تحت عنوان تزریق ویتامین و مواد معدنی می باشد. جالب است بدانید این روش برای پیشگیری از مشکلات ایجادشده توسط رادیکال های آزاد( اتم‌های ناپایداری هستند که سلول‌های بدن را تخریب می‌کنند و باعث بیماری می شوند) طراحی شده است.

اگر که تولید رادیکال های آزاد کنترل شود گوش ها مقاومت بالاتری در برابر نویز و سر وصدای محیط پیدا می کنند.

این مورد یعنی تزریق ویتامین و مواد معدنی برای متوقف کردن رادیکال های آزاد احتیاج به بررسی های بیشتری دارد و نتایج کمی در دسترس می باشد. باید صبر کرد و دید که چه اتفاقی خواهد افتاد.

تولید دوباره ی سلول های مویی

همانطور که در مطالب پیشین موجود در سایت گفته شده، سلول های مویی معروف به استریوسیلیا در حلزون مسئول دریافت صدا و انتقال سیگنال به عصب شنوایی می باشند.

بعضی از انواع کم شنوایی مربوط به تخریب همین سلول های مویی می باشد. زمانی که این سلول های مویی از بین بروند دیگر چیزی از نو بوجود نمی آید و کم شنوایی دائمی رخ می دهد.

انسان ها جزو تعداد معدودی از پستانداران هستند که توانایی شکل گیری مجدد این سلول های مویی حلزون در بدنشان وجود ندارد و به همین دلیل است که محققان دنبال راهی برای برطرف کردن این مورد هستند تا از وقوع یک سری کم شنوایی ها پیشگیری بشود.

دارو درمانی

ژن درمانی صرفاً یک تئوری نیست بلکه پژوهشگران یک سری داروهایی را ساخته اند که مکمل همدیگر باشند. شعار آن ها این است که : شما یک قرص مصرف می کنید تا به روند تولید مجدد سلول های مویی( استریوسیلیا) کمک کنید.

این مورد دارو درمانی نیز به مرحله ی اجرا نرسیده و بایستی منتظر ماند تا شاهد نتایج دانشمندان در این حیطه، باشیم.

بایستی مطلبی را خدمت شما عزیزان گوشزد کنیم. فکر نکنید که با اجرا شدن رویکردهای گفته شده در سطح جهانی دیگر شما احتیاج به وسایل کمک شنوایی ندارید، خیر این طور نیست، چراکه زمانی کم شنوایی حسی عصبی رخ دهد برای متخصصان شنوایی شناسی یادآور دو موضوع است: 1) استفاده از سمعک 2) راه های پیشگیری جهت جلوگیری از پیشرفت کردن کم شنوایی.

سمعک های امروزی چنان تکنولوژی هوشمندی برایشان بکار برده شده است که از خیلی مشکلات شما را رها می کند. مواردی مثل سرعت زوال عقل را کاهش می دهد یا حتی جلوی پیشرفت آن را می گیرد. پس قدرت سمعک را دست کم نگیرید.

جهت مراجعه و تعیین وقت به شماره 09194707047 تماس بگیرید.

کلینیک سمعک آوای امید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *