نماد سایت کلینیک سمعک آوای امید

عوارض گوش پاک کن

عوارض گوش پاک کن

عوارض گوش پاک کن

عوارض گوش پاک کن

شاید به ذهنتان هم خطور نکند که به دنبال استفاده از گوش پاک کن، ممکن است چه عواقبی به دنبال داشته باشد. جالب است بدانید که موارد کمی گزارش منجر به فوتی مشاهده شده است.

داستان عبرت آموز

یک مورد که منجر به مرگ شده، خانم استرالیایی(جَسمین)روزانه برای پاک کردن گوش خود از گوش پاک کن استفاده می کرد. به گفته ی وی قبل از فوتش، او هرروز از گوش پاک کن های رایج استفاده می کرده و تا عمق کانال فرو می برد چونکه فکر می کرد هرچه داخل تر باشد بهتر پاک می کند.

اگر دقت کرده باشید ابتدای گوش پاک کن به صورت فیبر هست که به گفته ی پزشک خانم جسمین، این فیبرها با هربار وارد شدن به گوش از گوش پاک کن کَنده می شدند و انتهای کانال گوش نزدیک پرده ی صماخ گوش روی هم جمع می شدند و چرک می کردند.

سرانجام این عفونت به مغز منتقل شد و جمجمه ی سر خانم جَسمین در محدوده اطراف گوشها بسیار نازک شده بود و باکتری شروع به پیشروی کرده بود.

آیا نشانه های هشداردهنده ای برای خانم جَسمین وجود داشت؟

چند سال قبل از اینکه زندگی این خانم استرالیایی در معرض تهدید مرگ بار قرار بگیرد، او احساس سنگینی در گوش هایش می کرد که بعدا با صدای زنگ یا همان وزوز گوش همراه شد. این مسائل شد باعث شد تا او به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کرد به این دلیل که ذیگر قادر به شنیدن صدای فرزندان و نوه هایش نسبت به گذشته نبود.

آیا عفونت به دنبال استفاده از گوش پاک کن رایج است؟

بهتر است بدانید که عفونت هرچقدر نادر اما ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. گوش پاک کن نقش یک جسم خارجی را دارد. بدن انسان ممکن است به هر جسم خارجی واکنش نشان دهد. ما با استفاده از گوش پاک کن می توانیم انواع و اقسام باکتری ها را وارد گوش کنید.

چرا گوش انسان، جرم تولید می کند و ما بایستی چطور مراقبت کنیم؟

جرم گوش یا سرومن، به دلیل محافظت از گوش ها توسط یک سری سلول های خاص در کانال گوش تولید می شوند تا در برابر گردوخاک،اجسام خارجی و… به گوش جلوگیری کنند.

جرم گوش به خودی خود از گوش خارج می شود اما در یک سری افراد به دلیل فعالیت زیاد سلول های تولیدکننده یا مواردی دیگر، هرچندوقت یکبار جرم گوش فشرده می شود و فرد احساس سنگینی گوش و کمتر شنیدن خواهد کرد.

چه زمانی است که شما احتیاچ به پاک کردن و شستشوی گوش هایتان، پیدا می کنید؟

زمانی که شما احساس پری گوش/کم شنوایی به دلیل تجمع سرومن گوش/ وزوز گوش می کنید بهتر است به پزشک گوش حلق بینی مراجعه کنید تا برای برطرف کردن این علائم اقدام شود.

شکل و سایز گوش پاک‌کن به گونه‌ای است که به جای آنکه جرم گوش را خارج کند مانند سمبه جرم را به داخل آن فرو می‌برد و تا نزدیک پرده گوش هدایت می‌کند.

گوش‌هایتان نباید هیچوقت تمیز شوند. با تمیز کردن داخل گوش فقط موجب دور باطل می‌شود. وقتی به طور مداوم پوست گوشتان را می‌مالید، هیستامین زیادی تولید می‌شود. این موجب التهاب پوست می‌شود. و هرچه بیشتر آن را بخراشید، خارش بیشتری پیدا می‌کند.

معمولا گوش سالم، نیاز به تمیز کردن ندارد، اما اگر جرم در کانال گوش انباشته شود و مسیر شنوایی را مسدود کند، در این شرایط فرد باید به پزشک مربوطه مراجعه کند. در این صورت، طبق دستور پزشک، فرد ابتدا قطره گلیسیرین معدنی را جهت نرم شدن جرم کانال گوش استفاده می کند، سپس طبق صلاحدید متخصص، با دستگاه ساکشن می شود.

خروج از نسخه موبایل