شنوایی سنجی

شنوایی سنجی چیست – معرفی 6 تست شنوایی سنجی کودکان و بزرگسالان

شنوایی سنجی

شنوایی سنجی چیست و در مرکز شنوایی سنجی آوای امید چه خدماتی به افراد ارائه می شود؟ تیم تخصصی “ شنوایی سنجی آوای امید” مفتخر است خدماتی نوین در زمینه ی بهبود سلامت شنیداری در کشور ارائه دهد.

خدمات این کلینیک برای شنوایی سنجی شامل بخش های مختلف تشخیصی، توانبخشی و درمانی سیستم شنوایی محیطی و دارای کلینیک ویژه ،جهت ارزیابی و توانبخشی سیستم شنوایی مرکزی و حافظه شنوایی می باشد که در هر کدام از این بخش ها بر اساس پروتکل های تایید شده دنیا ارزیابی ها و خدمات متنوعی ارائه می شود. در این مرکز شنوایی سنجی نوزادان، کودکان و بزرگسالان ( در همه رده های سنی ) انجام می شود.

شنوایی سنجی چیست؟

در پاسخ به اینکه شنوایی سنجی چست “دقت بفرمایید که نوشته زیر دارای اصطلاحات غیر تخصصی است و سوالات رایج مراجعین با اصطلاحات معمول به کار رفته توسط آن ها در آن آورده شده است”:

شنوایی سنجی در اصلاح به مجموعه تست های شنوایی که برای تعیین عملکرد شنوایی و سلامت گوش فرد به کار برده می شود اطلاق می شود. گاهی در اصطلاح برای سهولت کار برخی از پزشکان و بیماران به آن” نوار گوش” می گویند.می توان گفت که شنوایی سنجی به ارزیابی عملکرد فرد از گوش خارجی تا عصب شنوایی و سیستم مرکزی شنوایی(مغز) می پردازد.

شنوایی‌سنجی یا آزمون شنوایی، یکی از ابزارهای تشخیصی است که برای ارزیابی قابلیت شنوایی فرد به کار می‌رود. در این آزمون، صداهایی با فرکانس‌ها و شدت‌های مختلف به فرد پخش می‌شود و واکنش او برای هر یک از آنها ثبت می‌شود.این آزمون تنها توسط متخصصان شنوایی،انجام می‌شود. نتایج شنوایی‌سنجی می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره‌ی میزان شنوایی فرد، نوع و محل مشکل شنوایی و همچنین نحوه‌ی درمان آن به پزشکان بدهد.

شنوایی‌سنجی معمولاً با استفاده از یک دستگاه خاص به نام آدیومتر انجام می‌شود که صداها را با فرکانس‌های مختلف پخش می‌کند و واکنش شنوایی فرد را دریافت می‌کند.

 

شنوایی سنجی آوای امید

انواع شنوایی سنجی

مجموعه تست های رایجی که در شنوایی سنجی به کار میرود شامل:

  • اتوسکوپی
  • ادیومتری
  • تمپانومتری
  • تست رفلکس اکوستیک
  • تست شیپور استاش
  • تست عملکرد حلزون(تست OAE)
  • تست بررسی عملکرد عصب(َتست ABR)
  • تست های بررسی عملکرد مرکزی شنوایی

آمادگی های لازم برای تست شنوایی سنجی

بسته به نوع تست و سن بیمار ممکن است آمادگی های خاصی برای تست نیاز باشد دارد . تست های شنوایی به دو گروه سابجکتیو و آبجکتیو تقسیم می شوند در تست های سابجکتیو نیاز به همکاری و پاسخ خود فرد هست مانند تست ادیومتری  که خود بیمار باید همکاری کند و پاسخ دهد و در برخی دیگر که تست های آبجکتیو هستند نیاز به همکاری فرد نیست و حتی بهتر است فرد خواب باشد مانند تست ABR .

بنابراین اگر پزشک شما انجام شنوایی سنجی را برای شما توصیه کرده است حتما پیش از مراجعه به مراکز شنوایی سنجی با ادیولوژیست خود هماهنگ کنید. در نوزادان چون نیاز به همکاری نوزاد نیست اغلب تست ها در حالت خواب انجام می شود.

سنجی

آیا انجام شنوایی سنجی با درد همراه است؟

پاسخ خیر است. هیچ یک از آزموهای شنوایی  همراه با درد نیست. در ارزیابی های شنوایی هیچ روش تهاجمی وجود ندارد بنابراین دردی وجود ندارد.

انواع تست شنوایی

در ادامه برای آشنایی شما عزیزان با تست های شنوایی سنجی و خدمات این مرکز  هریک از آنها، به تفصیل بیان شده است،قابل ذکر است که به منظور سهولت بهره مندی تمامی افراد از این مطلب ، از به کار بردن اصطلاحات علمی و کلمات تخصصی تا حد امکان خودداری شده است :

ادیومتری تون خالص (PTA)

با استفاده از این آزمون که نوعی تست شنوایی است  میزان  و درصد ، نوع  و شکل کم شنوای در افراد تعیین می گردد . این آزمون جزو آزمون های پایه شنوایی است که انجام آن  پیش از سایر آزمون ها ضروریست.برای انجام ادیومتری صدا در شدت ها و با زیر و بمی متفاوت ارائه می شود و فرد باید به صداهایی که شنیده است با فشار دادن دکمه و یا بلند کردن دست پاسخ دهد. این همان آزمونیست که در اتاقک مخصوص تست انجام می گیرد و معمولا وقتی به فرد گفته می شود که باید شنوایی سنجی انجام شود این تست به ذهن می آید.

بعد از انجام این آزمون منحنی ای حاصل می شود که به آن ادیوگرام گفته می شود . این سنجش شنوایی نوع کم شنوایی را نیز مشخص می کند که مثلا کم شنوایی انتقالی است یا حسی عصبی. نوع ساده این نوع تست در معاینات دوره ای مشاغل نیز هرساله انجام می شود.

در فیلم زیر می توانید مراحل ادیومتری را مشاهده کنید

 

ادیوگرام چیست؟

ادیوگرام (Audiogram) یک نمودار یا گرافیک است که نتایج آزمایش شنوایی یک فرد را نمایش می‌دهد. در این نمودار، حساسیت شنوایی فرد به صداهای مختلف با فرکانس‌های متفاوت را بررسی می‌کنند و به صورت رسمی ثبت می‌کنند.

آزمایش شنوایی تنها توسط یک متخصص شنوایی ادیولوژیست انجام می‌شود. در این آزمایش، صداهایی با فرکانس‌ها و شدت‌های مختلف به گوش فرد می‌رسانند و بررسی می‌کنند که فرد در چه سطحی از شدت صدا (معمولاً به دسی‌بل اندازه‌گیری می‌شود) و فرکانس‌های متفاوت (به هرتز اندازه‌گیری می‌شود) می‌تواند صدا را بشنود.

نمودار ادیوگرام معمولاً به صورت دو بعدی است که در آن محور افقی فرکانس‌ها را نمایش می‌دهد و محور عمودی شدت‌های صدا را نشان می‌دهد. برای هر گوش، نقاط مختلفی روی نمودار ثبت می‌شود که نشان‌دهنده حساسیت شنوایی فرد در فرکانس‌های مختلف است. گوش راست و گوش چپ معمولاً با رنگ‌های متفاوت یا نمادهای متفاوتی بر روی نمودار نشان داده می‌شوند.

ادیوگرام به متخصصین کمک می‌کند تا میزان کاهش شنوایی یک فرد و نوع کاهش شنوایی (مثلاً کاهش شنوایی هدایتی یا حسی-عصبی) را تشخیص دهند. بر اساس این اطلاعات، می‌توانند راهکارهای مناسبی برای درمان یا مدیریت کاهش شنوایی پیشنهاد کنند.

ادیوگرام چیست

ادیوگرام چیست

 

ادیومتری گفتاری:

با استفاده از این نوع شنوایی سنجی کمترین شدتی  که فرد صدای گفتاری را تشخیص می دهد، تعیین می شود. میزان اختلال در درک گفتار و کلمات و توانایی  تشخیص کلمات نیز با استفاده از این آزمون مشخص می گردد. در این تست کلمات از طریق بلند گو گفته می شود و شخص آزمون شونده می بایست هر کلمه ای را که می شنود تکرار کند . در تست ادیومتری گفتاری گاهی از کلمات دو سیلابی استفاده می شود که در ان صورت به آن تست SRT گفته  می ششود و گاهی از کلمات تک سیلابی استفاده می شود که در آن صورت به تست SDS می گوییم.

انجام ادیومتری گفتاری و تعین نوع پاسخ در کلمات تک سیلابی و دو سیلابی برای تعیین نوع سمعک و موفقیت استفاده از سمعک کمک کننده و بسیار حائز اهمیت است.

تمپانومتری

این آزمون برای بررسی وضعیت گوش میانی ،پرده گوش و استخوانچه ها ی گوش میانی به کار می رود . به طور کلی می توان گفت که این آزمون برای تشخیص بیماریهایی مانند عفونت گوش میانی، پارگی پرده گوش،سلامت عملکرد استخوانچه ها و به کار می رود. در این آزمون هر نوع مشکلی که از گوش خارجی تا انتهای گوش میانی وجود داشته باشد شناسایی می شود. گاهی این تست برای فردی که بیماری گوش میانی و یا پارگی پرده تمپان را دارند به صورت دوره ای برای پیگیری روند درمان می بایست انجام شود . مثلا در بازه های ده روزه تا درمان کامل شود و اثر دارو و بهبودی تثبیت شود.

در فیلم زیر روش انجام تست تمپانومتری را خواهید داد.

 

 

 رفلکس اکوستیک

رفلکس اکوستیک نیز نوعی شنوایی سنجی است که با استفاده از آن وضعیت عصب شنوایی (عصب هشتم مغزی) و عصب صورتی(عصب هفتم مغزی) مورد بررسی قرار می گیرد.

4 آزمون ذکر شده فوق معمولا در کنار یکدیگر انجام شوند تا اطلاعات کافی و اولیه برای  تشخیص و یا نیاز به انجام سایر آزمونها را برای ما فراهم کنند. به این مجموعه آزمون ها در کنار هم گاهی  به اشتباه نوار گوش گفته می شود . 

دقت کنید که نوار گوش مانند نوار قلب تنها یک تست ساده نیست و مجموعه ای از تست ها است که هرکدام به تنهایی با دستگاه خاصی اندازه گیری می شوند و داده های هر تست باید ابتدا جدا جدا توسط ادیولوژیست تعیین و تفسیر شود و نهایتا به صورت مجموعه نتایج کنار هم قرار گرفته و تفسیر شود تا نوع و میزان کم شنوایی فرد و منشا مشکل مشخص شود.

ادیومتری

ادیومتری

شنوایی سنجی ABR نوزاد و بزرگسال (پاسخ های  شنوایی ساقه مغز):

برای شنوایی سنجی نوزادان از تست هایی استفاده می شود که کمی با بزرگسالان متفاوت است.این آزمون اطلاعاتی در مورد بخشهای انتهایی گوش داخلی، عصب شنوایی و مسیرهای شنوایی واقع در ساقه مغز از هسته های حلزونی تا مغز میانی را در اختیار قرار می دهد. با استفاده از این آزمون می توان آستانه های شنوایی (میزان شنوایی) در افرادی که نمی توان به روش معمول از آنها آستانه یابی کرد را به دست آورد مانند نوزادان و افرادی که مشکلات ذهنی و حرکتی دارند .

این آزمون همچنین برای بررسی عصب شنوایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمون همچنین برای شناسایی علت وزوز گوش نیز استفاده می شود. در این آزمون با ارائه محرک صوتی به گوش می توان امواج مغزی تحریک شده با محرک صوتی (پاسخ) را با استفاده از الکترودهای متصل شده برروی جمجمه  ثبت کرد. در هنگام انجام این آزمون به پاسخ دهی بیمار نیازی نیست و ترجیحا بیمار می بایست خواب باشد. 

شنوایی سنجی OAE نوزاد و کودک :

آزمون OAE  که یکی از انواع شنوایی سنجی نوزادان است شامل ارزیابی اصواتی است که توسط حلزون در پاسخ به محرک صوتی ایجاد می شوند.  سلولهای مویی خارجی در حلزون در پاسخ به صدا  مرتعش می شوند، این ارتعاشات یک اصوات غیر قابل شنیده شدن ایجاد می کنند که به سمت گوش خارجی (کانال گوش) منتشر می شوند.

این اصوات را با استفاده از دستگاه خاصی که مجهز به یک میکروفن مینیاتوری است و در کانال گوش خارجی قرار داده می شوند میتوان ثبت کرد. این آزمون معمولا برای نوزادان استفاده می شود . همه نوزادان در بدو تولد و در فاصله های مشخصی باید برای بررسی وضعیت شنوایی تحت این ازمون قرار گیرند.

سنجی ABR

این آزمون در مواقعی که که می خواهیم از سلامت عملکرد سلولهای مویی حلزون فرد اطمینان حاصل کنیم به کار می رود و همچنین طبق پروتکل جهانی غربالگری نوزادان، پس از تولد برای تمامی نوزادان و تا سن 3 سالگی به صورت دوره ای برای کودکان دارای فاکتورهای خطر و سایر کودکان مشکوک به وجود کم شنوایی می بایست انجام شود.

OAE PS

آیا انجام شنوایی سنجی برای همه افراد نیاز است؟

شنوایی‌سنجی به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی در بررسی وضعیت شنوایی افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، برای همه‌ی افراد لازم نیست که شنوایی‌سنجی انجام دهند و تنها در مواردی که به هر دلیلی شک در وضعیت شنوایی شخص وجود دارد، بهتر است شنوایی‌سنجی انجام شود.

در برخی از موارد، شنوایی‌سنجی برای افرادی که در شرایط خاصی قرار دارند، مانند کودکان، افرادی که با صداهای بلند کار می‌کنند، افرادی که در صنایع نفت و گاز و یا صنایع دیگری که به صداهای بلند و خطرناکی معرض هستند، ضروری است.

به طور کلی، اگر شما احساس می‌کنید که شنوایی شما در برابر صداها کاهش یافته است، به هر دلیلی که باشد، بهتر است با متخصص شنوایی مشورت کرده و شنوایی‌سنجی را انجام دهید تا وضعیت شنوایی خود را بررسی کنید.

آیا انجام شنوایی سنجی برای سالمندان ضروری است؟

بله، شنوایی‌سنجی برای افراد مسن نیز می‌تواند ضروری باشد. در واقع، با پیشرفت سن، خطر بروز مشکلات شنوایی بیشتر می‌شود. برای مثال، افزایش سن می‌تواند باعث کاهش حساسیت اعصاب شنوایی و کاهش توانایی شنوایی در فرکانس‌های بالا شود. همچنین، برخی از بیماری‌ها و داروها نیز می‌توانند باعث کاهش شنوایی در افراد مسن شوند.

بنابراین، اگر شما پا به سن گذاشته اید و احساس می‌کنید که شنوایی شما در برابر صداها کاهش یافته است، بهتر است با متخصص شنوایی مش.رت کنید و شنوایی‌سنجی را انجام دهید تا وضعیت شنوایی خود را بررسی کنید. در صورت تشخیص هر گونه مشکل در شنوایی، پزشک شما می‌تواند راهکارهای درمانی مناسبی را به شما توصیه کند.

درمان کم شنوایی

در مرکز شنوایی سنجی آوای امید پس از انجام ارزیابی های دقیق در صورت وجود کم شنوایی ، مشکلات وزوز گوش و سرگیجه درمان های مناسب انجام می شود.

مشاوره ، تجویز و تنظیم سمعک و سایر وسایل کمک شنوایی:

پس از انجام ارزیابی های شنوایی  و شنوایی سنجی، در صورت وجود کم شنوایی وتعین  میزان و نوع کم شنوایی و با در نظر گرفتن نظریه پزشک در مورد درمان ناپذیر بودن آن از طریق دارویی و یا جراحی، اقدامات توانبخشی شنیداری لازم در نظر گرفته می شود .مهمترین حوزه توانبخشی شامل تجویز  سمعک و سایر وسایل کمک شنوایی برای  است .

نکته ای که در هنگام خرید سمعک و تهیه سمعک باید به آن توجه کنید این است که مهمتر از انواع سمعک  از نظر نوع و برند (که امروزه به مدد پیشرفت تکنولوژی در بسیاری از  کلینیک های کشور تقریبا  مشابه است) ،مهارت و تسلط ادیولوژیست بر پروسه تجویز و تنظیم سمعک است .

تیم تخصصی “آوای امید” با استفاده از ادیولوژیست های مجرب با تحصیلات بالا (دکترای تخصصی) و سرپرستی دکتر زهرا شهیدی پور با سابقه تدریس درس مشاوره تجویز و و تنظیم سمعک و وسایل کمک شنوایی از سال 89 تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی تهران ، شرایط مطمئن و مناسبی را برای تجویز سمعک فراهم آورده است.

سمعک های ارائه شده در این مرکز شامل سمعک هایی با تکنولوژی زیر :

  • دیجیتال،هوشمند،فراهوشمند
  • وایرلس(بی سیم)
  • دارای مدارات تطابقی
  • دارای مدارات ویژه برای بهبود درک گفتار درمحیط شلوغ
  • دارای سیستم پیشرفته جهت حذف سوت و صداهای مزاحم در سمعک
  • چند میکروفن و چند حافظه

در مدلهای عمقی کانال(کوچکترین سمعک داخل گوشی دنیا)،داخل گوشی،پشت گوشی،جیبی می باشد.

خرید سمعک

خرید سمعک

ارزیابی کارآیی سمعک (تست با سمعک):

در مواردی  فرد پس از ماهها استفاده از سمعک هنوز به احساس رضایت از سمعک  نرسیده است و یا در بسیاری از موارد پس از ماهها  استفاده از سمعک احساس می کند که سمعک به خوبی روزهای اولیه کار نمی کند . تیم تخصصی “آوای امید” برای حل این مشکل “ارزیابی های  با سمعک “را پیشنهاد می کند.

در این ارزیابی ها ابتدا نمودار پاسخ فرد به صدا بدون استفاده از سمعک رسم می شود ، سپس آزمون در حالتی که سمعک روی گوش فرد قرار دارد و روشن است تکرار می شود ونمودار دومی رسم می شود این دو نمودار با یکدیگر و با یک نمودار” هدف”  مقایسه می شوند و به این ترتیب کارآیی واقعی سمعک برای فرد مشخص می شود.این ارزیابی ها وابسته به تجهیزات خاصی هستند که  در مرکز شنوایی” آوای امید” موجود می باشند.

تست وزوز گوش و درمان وزوز:

وزوز گوش ،به وجود صدا در گوش ها و یا در سر بدون اینکه این صدا از یک منبع خارجی تولید شده باشد،اطلاق می شود . وزوز گوش ممکن است ممتد و یا منقطع باشد و  معمولا به صورت وجود صدای زنگ در گوش احساس می شود ولی گاهی می تواند به شکل صداهای دیگر هم باشد مثل صدای خش خش، غرش،ضربان، صدای آب ،تق تق و…

مهمترین اقدام در جهت درمان وزوز تشخیص دقیق و درست عامل ایجاد کننده آن است. ارزیابی وزوز گوش نیز در مجموعه تست شنوایی قرار می گیرد .پس از شناسایی علت،در صورتیکه  قابل برطرف شدن باشد می بایست بسته به مورد، سریعا اقدام لازم به عمل آید، ولی در صورتی که وزوز بدون علت شناخته شده ای باشد  چند روش برای درمان آن وجود دارد که شامل :استفاده از سمعک،درمان به شیوه بازآموزی،واتنش درمانی،بیوفیدبک، صدا درمانی، لیزرتراپی و تی آر تی است که انتخاب هریک ارزاین روش ها نیز مستلزم بررسی کامل شرایط است .

توانبخشی  سیستم مرکزی شنوایی:

 برخی افراد با مشکلات شنوایی خاصی نظیر

  • مشکل شنیدن صدا در حضور نویز (مثلا درمحیط کار یا دانشگاه)
  • مشکل در تعقیب دستورالعمل های چند مرحله ای که به صورت گفتاری ارائه می شود
  • مشکل در آواها و درک مطلب
  • حواس پرتی و عدم تمرکز

مواجه هستند. این افراد  هنگامی  که  در محیط گفتگو قرار می گیرند دچار خستگی شنوایی می شوند. بسیاری از این افراد متوجه تفاوت شرایط شنوایی خود با دیگران می شوند و به کلینیک های شنوایی جهت بررسی مراجعه می کنند . نتایج تستهای اولیه شنوایی (ادیومتری،تمپانومتری) در اکثر این افراد طبیعی است و در بسیاری از موارد راهکار خاصی به آنها ارائه نمی شود زیرا برای تشخیص این اختلال به ارزیابی های خاصی نیاز است.

مرکز شنوایی “آوای امید” با فراهم کردن تجهیزات ویژه جهت تشخیص این اختلالات خاص و طراحی روش توانبخشی متناسب با مشکل برای هر فرد ،رضایت بسیاری از مراجعین در این موارد را فراهم آورده است.

ارزیابی و توانبخشی سرگیجه:

یکی از مشکلات شایع اختلال تعادل و سرگیجه است. افرادی که از اختلالات تعادلی رنج می برند می دانند که تشخیص دقیق علت سرگیجه یکی از پیچیده ترین مسائل تشخیصی است که گاهی به مراجعه به متخصص های مختلفی نیاز دارد .در مرکز شنوایی و تعادل آوای امید با استفاده از جدیدترین ابزارها ، علت سرگیجه مورد بررسی قرار می گیرد و پس از تشخیص دقیق علت سرگیجه روش های درمانی متناسب با آن توصیه می شود.

تست سرگیجه

تست سرگیجه

خدمات مربوط به ساخت قالب ضد آب و ضد صدا

قالب گوش و سمعک

قالب ضد آب گوش

در موارد پارگی پرده گوش  و یا عفونت های مکرر گوش میانی، توصیه اکید ، جلوگیری  از ورود آب به داخل گوش است، که این امر فرد را برای  استحمام و یا استخر رفتن با مشکل جدی مواجه می کند.مرکز شنوایی” آوای امید” استفاده از قالب های ضد آب ساختنی را برای حل این مشکل  پیشنهاد می دهد . این قالب ها بر اساس قالب اولیه  از گوش هر فرد در لابراتوار ساخته می شود و بیشترین مقدار جلوگیری از ورود آب به گوش را فراهم می کنند.

ضد آب

قالب های ضد صدا

در جوامع صنعتی امروز، کاهش شنوایی ناشی از صدا به عنوان یک اختلال که افراد در سنین کار و بعد از آن  را درگیر می کند مطرح است. این نوع کم شنوایی در صورت ادامه قرار گرفتن فرد در معرض صداهای بلند می تواند به یک اختلال دایمی تبدیل شده و همراه با وزوز گوش باشد.

استفاده از قالب های ضد صدا برای جلوگیری از ایجاد این مشکل، توصیه می شود. این قالب ها بر اساس قالب اولیه تهیه شده از گوش فرد در لابراتوار ساخته می شود.

باتری سمعک:

باتری های ارائه شده برای سمعک ها دارای شماره های متفاوتی هستند که در هنگام خرید باتری سمعک باید به آن توجه کنید و به نوع سمعک مورد استفاده بستگی دارد. کیفیت باطری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به دلیل اینکه باطری سمعک دارای ولتاژ خاصی می باشد که حفظ این ولتاژ برای عملکرد صحیح سمعک ضروریست ،اکیدا توصیه می شود که باطری سمعک از مراکز شنوایی سنجی معتبر تهیه شود لذا از خرید باطری سمعک از ساعت فرو شیها  و مراکزی غیر از مراکز شنوایی خودداری کنید.

شنوایی سنجی - باتری سمعک

شنوایی سنجی – باتری سمعک

در صورتی که به خدمات شنوایی سنجی نیاز دارید می توانید جهت تنظیم وقت با تلفن های زیر تماس حاصل کنید:

02144005315

09194707047

11 نظر در “شنوایی سنجی چیست – معرفی 6 تست شنوایی سنجی کودکان و بزرگسالان

  1. مریم سلطانی گفت:

    ممنون از شما ما چندین بار باطری از مکان های متفرقه خریداری کردیم و دچار مشکل شدیم…..!

  2. مقاوم سازي ساختمان گفت:

    ممنون بابت اطلاعات بسيار خوبتون. مقاله ي خوبي بود

  3. محمدی گفت:

    مجموعه تست های شنوایی بسیار کاملی دارید و نوبت دهی خیلی متظمی دارید با تشکر از شما

  4. موسوی گفت:

    با سلام
    تست oae برای نوزادان چند مرحله باید انجام شود؟

    1. دکتر شهیدی پور گفت:

      با سلام و احترام
      تست OAE برای نوزادان معمولا در بدو تولد ، 3 ماهگی و 6 ماهگی انجام می شود در صورتیکه در هرمرحله مشکل خاصی وجود داشته باشد و یا ادیولوژیست تشخیص دهد ممکن است نیاز به مراحل دیگر نیز باشد.

  5. آرش گفت:

    سلام
    دکتر برای من نوارگوش نوشته می خواستم بدونم نوار گوش کدوم یکی از این تست ها می شود؟

  6. صادقی گفت:

    سلام و خسته نباشید
    من یک نوزاد 3 ماهه دارم دکتر براش انجام ABR رو توصیه کرده ولی بردم مرکز بهداشت تست AABR براش انجام دادن . حالا دکتر قبول نمی کنه و میگه حتما باید ABR انجام بشه می خواستم تفاوت این دو رو با هم بدونم و آیا نیاز هست دوباره تکرار کنم؟

    1. دکتر شهیدی پور گفت:

      سلام دوست عزیز
      تست AABR در واقع نسخه غربالگری تست ABR هست . به این معنی که در این تست تنها یک سطح صدا ارائه می شود و پاسخ عصب شنوایی به این صدا ثبت می شود که آیا پاسخ دارد یا خیر. ولی در ABR محرک در سطوح شدتی مختلف و با فرکانس های مختلفی ارائه می شود و آستانه های دقیق شنوایی فرد تعین می شود. برای آستانه یابی دقیق حتما باید ABR انجام شود و AABR به تنهایی کافی نیست.

  7. تقی زاده گفت:

    با سلام
    من مدتیه سرگیجه دارم به من گفتن تست فشار گوش انجام بدم . باید همون تمپانومتری انجام بدم؟

    1. دکتر شهیدی پور گفت:

      سلام دوست عزیز
      گوش از سه بخش گوش خارجی ، میانی و داخلی تشکیل شده است. منظور از اندازه گیری فشار گوش در موارد سرگیجه، انجام تست ECOG است .
      تست تمپانومتری برای بررسی وضعیت گوش میانی ، پرده گوش و استخوانچه ها به کار برده می شود و در موارد شک به وجود عفونت در فضای گوش میانی استفاده می شود

  8. سارا بازرگان گفت:

    سلام روزتون بخیر.دخترم ۹ سالشه و مشکلی که داره اینه که در املا کلمات رو جابه جا مینویسه . دکتر به من گفتن تست های سنترال انجام بدم میخواستم ببینم چی هست و شما انجام میدید ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *