وزوز گوش

حساسیت شنوایی

حساسیت شنوایی

حساسیت شنوایی

حساسیت شنوایی

حساسیت شنوایی ،هایپراکوزیس/ بیش شنوایی چیست؟

حساسیت شنوایی

واکنش غیر طبیعی بیش از حد فرد به اصواتی که وارد سیستم شنوایی می شوند.در این اختلال فرد یک احساس ناراحتی در برابر صدا دارد.شدت صدای ایجاد کننده ناراحتی ممکن است کم،متوسط یا بلند باشد.
در این حالت فرد زمانیکه در معرض صداقرار می گیرد احساس ناراحتی، درد  یا عدم تحمل در برابر صداهایی دارد که برای سایر افراد آزار دهنده نیست.

کاهش تحمل اصوات اثرات بسیار زیادی بر زندگی فرد دارد تا جاییکه حتی ممکن است از مشارکت فرد در کار و فعالیت های اجتماعی به دلیل ترس از صدا جلوگیری کند. در بعضی از افراد ممکن است سطح آزار دهندگی به حدی باشد که فرد سعی می کند از منزل خارج نشود و اصوات درون منزل نیز می بایست بسیار کنترل شده باشد.

 

شایعترین شکایت این دسته از افراد :

“وقتی در معرض صدا قرار می گیرم احساس درد در گوشهایم دارم”
“گوشهای من نسبت به صدا بسیار حساس هستند”
“از سر و صدا میترسم”
“وقتی در محیط پر سر و صدا قرار می گیرم ،احساس بسیار بدی در گوشهایم ایجاد می شود” و شکایاتی از این قبیل

این اختلال معمولا مزمن و همراه با وزوز گوش(صدای زنگ در گوش) است.این بیماری می تواند همراه با کاهش شنوایی نیز باشد.

 بیماری های ایجاد کننده هایپر اکوزیس:

بیماریهایی که با ایجاد هایپراکوزیس در ارتباط هستند شامل: وزوز، فلج بلز،بیماری Lyme، سندروم ویلیام،سندرم رمزی هانت ،استپدکتومی،فیسچول پری لنف، ضربه به سر، میگرن،افسردگی،اثرات جانبی بنزودیازپین ها، افزایش فشار مایع CSF ،بیماری آدیسون(addisons disease) می باشند.

درمان

اولین قدم در درمان حساسیت به صدا ،ارزیابی های دقیق برای افتراق این پدیده از بیماری های مشابه است.

در اولین قدم وضعیت شنوایی فرد می بایست مورد ارزیابی قرار گیرد .این ارزیابی به منظور شناسایی بیماری های شنوایی که می تواند هایپراکوزیس ایجاد کند انجام می شود.

تعیین سطح صدای آزاردهنده برای فرد، پارامتر تعیین کننده برای افتراق این اختلال از سایر بیماریها و گام اصلی در درمان است .به عنوان مثال پدیده دیگری به نام رکروتمنت نیز وجود دارد که مشابه هایپراکوزیس است ولی در آن فرد تنها به صداهای بلند حساسیت دارد در حالیکه در هایپراکوزیس فرد به صداهای معمولی نیز حساسیت دارد.

روشی درمانی که اکنون در دنیا پذیرفته شده است روش حساسیت زدایی با اصوات مختلف است که به آن Retraining therapy  گفته می شود که تلفیقی از استفاده از جنراتورهای تولید کننده صدا و درمان روانشناختی است که در کلینیک شنوایی آوای امید انجام می شود.

توصیه:

در صورتیکه نسبت به صداها حساسیت دارید و یا به وجود هایپراکوزیس شک دارید برای تشخیص، ارزیابی و جلوگیری از سردرگمی برای انتخاب روش درمان مناسب ،به مراکز شنوایی شناسی معتبری که در این زمینه کار می کنند مراجعه کنید.

 

1 نظر در “حساسیت شنوایی

  1. بیتا گفت:

    با سلام دختری بیست و هشت ساله ام زمانی که سیزده سالم بود و خونمون زنگ خورد رفتم گوشی آیفون رو برداشتم وقتی گوشی آیفون رو گوشم بود کسی که پشت در بود دوباره زنگ آیفون رو زد و گوشم یه لحظه درد گرفت از اون موقع به بعد گوش راستم که در تماس مستقیم با صدای آیفون قرار گرفت به صدا های بلند حساس شد و زمانی که خمیازه میکشم گوش چپم طبق معمول موقع خمیازه کیپ میشه اما گوش راستم نه و گاهی اوقات موقع نفس کشیدن گوش راستم با سوراخ راست بینی ام هوا تبادل میکنه و گاهی هم سردرد دارم البته فکر میکنم سردرد میگرنی باشه ولی ایا امکان داره علت سردردم گوش راستم باشه یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *