سمعک

تکنولوژی سمعک

انواع تکنولوژی های سمعک:

تکنولوژی سمعک

تکنولوژی سمعک در سالهای اخیر تغییرات زیاد و قابل توجهی یافته است واین تغییرات همچنان ادامه دارد.تقریبا 95% سمعک های که سالهای اخیر در کلینیک شنوایی آوای امید تجویز می شوند از نوع دیجیتال هستند.

در ادامه انواع تکنولوژی سمعک  به زبان ساده برای آشنایی بیشتر مراجعین توضیح داده می شوند:

تکنولوژی آنالوگ:

سمعک های آنالوگ تکنولوژی قدیمی تر سمعک ها می باشند.در این سمعک ها  تمامی صداهایی که توسط میکروفن سمعک برداشته می شود ، به یک اندازه تقویت می شود. برای مثال گفتار و سرو صدای محیطی (نویز)با هم و به یک اندازه تقویت می شوند.

امروزه بسیاری از کمپانی های سازنده سمعک تنها سمعک های دیجیتال تولید می کنند و سمعک آنالوگ دیگر مانند گذشته تولید نمی شود.برخی از کاربرانی که از سالیان دور از سمعک استفاده می کنند( مثلا برای بیست سال) و به دلیل محدودیت انتخاب سمعکشان از نوع آنالوگ بوده است، اکنون نیز سمعک آنالوگ را ترجیح می دهند.تغییر نوع تکنولوژی در این افراد بدون اذیت شدن و ایجاد نارضایتی کاریست که نیازمند یک ادیولوژیست ماهر و مسلط به تظیم سمعک می باشد.

سمعک های آنالوگ به دلیل تکنولوژی ساده تر و امکانات کمتر قیمت پایین تری دارند و این سمعک ها امکان تطابق پذیری با شکل کم شنوایی و نیازهای کاربر سمعک را به خوبی ندارند  .

نکته ای که باید به آن توجه کرد اینست که به دلیل اینکه  این سمعک ها قابلیت تنظیمی زیاد ندارد گاهی توسط غیر ادیولوژیست ها در مراکز فروش لوازم پزشکی به فروش میرسند که در اغلب موارد به دلیل عدم در نظر گرفتن شکل کم شنوایی و مشکلات ارتباطی کاربر، نه تنها کارآیی لازم را ندارند بلکه ایجاد آسیب نیز می کنند.

تکنولوژی دیجیتال:

در این سمعک ها صدا با استفاده از تکنولوژی دیجیتال پردازش می شود به این ترتیب که قبل از  رسیدن صدا به رسیور سمعک، ریز پردازنده های دیجیتال بر اساس الگوریتمهای پردازشی صدای دریافتی از میکروفن را پردازش می کنند.چیپ های کامپیومتری صداهای گفتاری و سایر صداهای محیطی را آنالیز می کنند و این امر باعث بهبود عملکرد سمعک در محیط های مختلف می شود .در واقع در این نوع سمعکها صدای گفتار بیشتر تقویت شده و اصوات مزاحم مهار می شوند. این سمعک ها همچنین  قابلیت تطابق با شکل کم شنوایی  در تک تک فرکانسها را دارامی باشند .

مزایای سمعک های دیجیتال :

  • کمک به کاهش اصوات مزاحم و امکان تمایز سیگنال گفتاری در محیط پر سر و صدا
  • کاهش سر وصدای محیط و در نتیجه راحتی استفاده از سمعک(به ویژه در محیط های شلوغ مانند خیابان)
  • قابلیت تطابق با مشکلات شنوایی هر فرد
  • کاهش و حذف سوت زدن سمعک
  • دارا بودن سیستم میکروفن دایرکشنال که به میزان قابل توجهی درک گفتار در مکانهای شلوغ مانند مهمانی،ادارات، دانشگاه را بهبود می بخشد.
  • قابلیت تطابق با تلفن و سایر وسایل ارتباطی
  • پوشش محدوده فرکانسی بیشتر
  • قابلیت اتوماتیک بودن سمعک (هوشمند)

نکته ای که در این بخش  باید به آن اشاره کرد اینست  که برای بهره مندی از مزایا و امکانات این سمعک ها ،سمعک باید توسط ادیولوژیست ماهر و با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری و دستگاههای رابط تنظیم شود و این سمعک ها بدون تنظیم مناسب  کار آیی لازم را ندارند.

سمعک هوشمند:

نوعی از سمعک دیجیتال است که درآن تمام قابلیت های سمعک به صورت اتوماتیک انجام می شود . به عنوان مثال وقتی فرد از محیطی وارد محیط دیگر می شود پردازش سمعک بسته به محیط جدید تغییر می یابد و بیشترین تطابق را با محیط ایجاد می کند . این سمعک ها تمام امکانات سمعک دیجیتال را دارا هستند.

 تکنولوژی بی سیم(wireless):

در دنیای مدرن امروز برای ارتباط با دیگران  به استفاده از موبایل،تبلت و دیگر سیستمهای وایرلس متکی هستیم .در دستگاههای بی سیم، سیگنالها از طریق هوا منتقل می شوند و نهایتا بدون هیچ سیمی پیام به گیرنده منتقل می شود.این تکنولوزی بسیاری از جنبه های زندگی روزانه را تحت تاثیر قرار داده اند و سمعک هم در این میان استثنا نیست.

با استفاده از این سمعک ها امکان برقراری ارتباط بیسیم سمعک با تلفن همراه و … فراهم شده است.همچنین این تکنولوژی امکان ارتباط دو سمعک با یکدیگر و به صورت همزمان ،به جای هر سمعک به صورت مستقل را فراهم کرده است.مثلا زمانیکه  برنامه و پردازش یک سمعک تغییر می کند به طور همزمان این تغییرات در سمعک مقابل هم رخ می دهد.استفاده از این سمعک ها برای جوانان و بزرگسالان فعال توصیه می شود و رضایت بسیاری در استفاده از این سمعک ها در این دو گروه دیده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *