کم شنوایی

کم شنوایی در دیابتی ها

کم شنوایی در دیابتی ها

کم شنوایی در دیابتی ها

اگر به  دیابت مبتلا هستید احتمال مبتلا شدن به کم شنوایی ناگهانی را جدی بگیرید:

کم شنوایی می تواند در کمین افراد مبتلا به دیابت باشد.کم شنوایی به صورت انواع مختلف ممکن است در افراد مبتلا به دیابت رخ دهد اما گاهی اوقات مشکلات شنوایی می تواند به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد. از خواب بیدار می شوید و شاید حتی متوجه تغییر خاصی در ابتدا نشوید تا اینکه بعد از چند ساعت متوجه شوید  شنوایی شما فرق کرده یا یک گوشتان بدتر شده و ممکن است اصلا شنوایی سابق را نداشته باشید.

اولین کاری که بیشتر افراد هنگام روبرو شدن با چنین مشکلی می کنند این است که گوش خودشان را می شویند اما وقتی شنوایی شان در طول روز هیچ تغییری نکرد کمی مضطرب می شوند. کم شنوایی ناگهانی می تواند خود علامت یک بیماری بزرگتر باشد بعضی اوقات مشکل فراتر از اختلال در  گوش است  و ممکن است بخاطر مقداری جرم گوش باشد و یا گاهی اوقات به دلیل ابتلا به  دیابت رخ دهد.

دیابت چیست؟

 در ابتدا ممکن است هیچ کس به رابطه کم شنوایی و دیابت توجه نکند چرا که پانکراس و گوش دوعضو نسبتا بسیار دور از یکدیگر در بدن قرار گرفته اند. دیابت نوع ۲ بیماری ست که در آن به دلایل مختلف بدن فرد در تبدیل شکر به انرژی مشکل پیدا می کند . مثلا بدنتان نمی تواند انسولین کافی تولید کند یا با انسولین تولید شده واکنش لازم را نشان نمی دهد( به همین علت است که درمان این نوع دیابت چیزی جز تزریق انسولین نیست)

دیابت با شنوایی شما چکار میکند؟

 دیابت یک بیماری شایع پیچیده و بعضی اوقات تخریب کننده است که احتیاج دارد تا با کمک دکتر خود به خوبی مدیریت و درمان شود اما ارتباط میان دیابت با گوش ها  چیست؟

دیابت بیماری ای است که می تواند ساختار عروق و اعصاب را تحت تاثیر قرار دهد. عروق و سلول های موجود در گوش بسیار حساس و آسیب پذیر هستند. به ویژه در دیابت نوع 2 یکی از عوارض ابتلا به این نوع دیابت کم شنوایی ناگهانی است.

گوش دارای سلولهای های بسیار ریز و مویی شکل است که  استریوسیلیا نامیده می شوند (سلولهای مویی کوچک ) و مسئول  حس شنوایی  هستند. این سلولها نسبت به سایر سلول های بدن  به کوچک ترین تغییرات  حساس تر هستند و عکس العمل نشان می دهند. بنابراین در بسیاری از موارد ممکن است کم شنوایی ناگهانی قبل از علايمی دیگر مثل بی حس شدن انگشتان در بیماران دیابتی بروز پیدا کند.

چکار باید کرد؟

در صورتی که به دیابت مبتلا هستید بلافاصله بعد از شروع تغییرات در شنوایی به پزشک مراجعه کنید.بعضی از افراد ممکن است قبل از اینکه  سایرعلائم خاص دیابت شروع شود با رخداد کم شنوایی متوجه وجود دیابت شوند.

اگر  به موقع  اقدام کنید ممکن است که برای درمان گزینه های بهتری وجود داشته باشد.

 این نوع از کم شنوایی فقط  بخاطر دیابت بوجود نمی آید:

فشار خون بالا/تومور/ انواع عفونت/بیماری های خود ایمنی/مشکلات عروقی نیز می تواند عامل ایجاد این نوع از کم شنوایی باشند.

راه های درمانی کری ناگهانی:

در درمان کم شنوایی ناگهانی نکته کلیدی اقدام سریع برای درمان است.  با مراجعه  سریع به پزشک احتمال زیاد وجود دارد که بهبودی کامل را بدست آورید .

 البته اگر شما چکاپ های دوره ای منظم  جهت سنجش شنوایی داشته باشید قبل از اینکه مشکل حادی بوجود آید متوجه تغییرات میزان شنوایی تان می شوید.

هرچه زودتر دیابت کنترل شود احتمال ایجاد کری ناگهانی کمتر میشود.‌

درصورتی که به وجود یک سری تغییرات در حس شنوایی خود شک کردید بهتر است که به مراکز سنجش شنوایی مراجعه کرده و با انجام مجموعه ای از تست ها از میزان و نوع کم شنوایی خود مطلع شوید.

برای تعیین وقت ارزیابی و مشاوره با شماره -۴۴۰۰۵۳۱۵ تماس حاصل نمایید.

کلینیک شنوایی سنجی آوای امید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *