سمعک

عمر سمعک

 عمر سمعک چند سال است؟

عمرسمعک

عمر سمعک

عمر سمعک

این یکی از سوالاتی است که اغلب افرادی که میخواهند سمعک تهیه کنند از شنوایی شناس خود می پرسند

پاسخ کوتاه به این سوال اینست که ، اغلب سمعک های با کیفیت امروزی طول عمری معادل 5تا 7 سال دارند ولی این میزان می تواند بسته به عوامل مختلفی تغییر کند.

فاکتورهای موثر بر طول عمر سمعک:

موادی که برای ساخت سمعک به کار رفته است:

سمعک های مدرن امروزی کامپیوترهای کوچکی هستند که کاملا و یا بخشی از آنها در ساعت های زیادی از روز در تماس با پوست قرار می گیرد. هرچند که طراحی آنها طوریست که مقاوم باشند، ولی از موادی مانند پلاستیک،فلز،سیلیکون،پلیمرها و مواد دیگری که در طول زمان دچار تخریب می شوند در ساخت آنها به کار گرفته شده است.برای افزایش طول عمر سمعک می توان از سمعک هایی که پوشش نانو دارند و مقاوم به گردو غبار و رطوبت هستند استفاده کرد.

میزان تمیز کردن سمعک:

همانطور که ما روزانه پوست خود به دلیل وجود آلودگی در محیط  تمیز می کنیم، باید بدانیم که سمعک هم در معرض همان آلودگی هایی مانند رطوبت،عرق،گردو غبار و چربی است و به تمیز شدن نیاز دارد. همه این موارد  به علاوه اینکه سمعک درون گوش قرار می گیرد و خود گوش تولید واکس می کند که می تواند وارد سمعک شود با هم باعث می شود که سمعک به تمیز کردن بیشتر نیاز داشته باشد . بعضی از افراد تنها سمعک خود را دوبار در سال تمیز می کنند آن هم زمانیست که میخواهند برای چکاپ به شنوایی شناس خود مراجعه کنند که این باعث کاهش طول عمرسمعک می شود.

برای افزایش طول عمر سمعک هرروز سمعک خود را تمیز کنید و هر سه تا چهار ماه یکبار برای چک سمعک به شنوایی شناس مراجعه کنید.

جایی که سمعک استفاده می شود: 

منطقه آب و هوایی محل زندگی بر طول عمر و عملکرد سمعک تاثیر دارد، مثلا افرادی که در مناطقی مرطوب سمعک را استفاده می کنند باید مراقبت های ویژه تری نسبت به افرادی که در مناطق خشک زندگی می کنند اعمال کنند. برای آگاهی از این مورد با شنوایی شناس خود مشورت کنید.

سمعک چگونه نگهداری می شود:

اینکه سمعک در هنگامی که استفاده نمی شود چگونه نگهداری می شود تاثیر زیادی برطول عمر سمعک دارد.زمانی که که قصد داریم  سمعک را  برای چند روز استفاده نکنیم ،می بایست درب باطری را باز گذاشته وباطری را خارج کنیم .این کاراز واکنش دادن باطری(اکسید شدن) که می تواند به قطعات سمعک آسیب وارد می کند ،جلوگیری می کند.

مدل سمعک:

سمعک های پشت گوشی نسبت به سمعک های داخل گوشی طول عمر بیشتری دارند. از جمله دلایل آن بزرگتر بودن سمعک پشت گوشی  است دیگر اینکه سمعک داخل گوشی چون کاملا در گوش قرار می گیرد بیشتر در معرض جرم و تعریق است.هرچند که تکنولوژی های جدیدتر سمعک با ایجاد پوشش نانو برای سمعک های داخل گوشی این تفاوت میان سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی را کم کرده است.

فیزیولوژی فرد:

بدن افراد از نظر خصوصیات شیمیایی با یکدیگر تفاوت هایی دارد، مثلا بعضی از افراد پوست چرب تر دارند که سرومن و عرق  بیشتر ترشح می کند . شیمی بدن بعضی از افراد بیشتر با پلاستیک و فلز موجود در سمعک واکنش می دهد میدهد و رنگ پوسته سمعک را از بین می برد. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که این موارد را دارید در هنگام انتخاب سمعک حتما با متخصص شنوایی خود مطرح نمایید.

تغییر نیازهای فرد:

مواردی که  تاکنون ذکر شد در مورد سمعک بود . تغییر نیاز های مصرف کننده سمعک نیز بر طول عمر استفاده از سمعک تاثیر دارد.گاهی بعد از گذشت چند سال ، کم شنوایی فرد آنقدر پیشرفت می کند که مثلا به یک سمعک با قدرت بیشتر نیاز دارد. یا ممکن است در طی چند سال سبک زندگی فرد تغییر کند و شخص به یک سمعک با امکانات بیشتر و یا حتی کمتر نیازمند شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *