همه چیز در مورد گوش و شنوایی

درد گوش در هواپیما

دردگوش در هواپیما

درد گوش در هواپیما چرا رخ می دهد و چه کاری می توان انجام داد؟

درد گوش در هواپیما

درد گوش در هواپیما

درد گوش در هواپیما

مشکلات گوش در حین پرواز آزاردهنده هستند در اغلب موارد این مشکلات جدی نیستند هرچند که در برخی از موارد ممکن است دردشدید و کاهش شنوایی  رخ دهد. بنابراین بهتر است قبل و در حین پرواز مواردی را رعایت کنید.

چرا گرفتگی و درد گوش رخ می دهد:

به صورت طبیعی فشار هوای داخل کانال گوش و فشار هوای خارج گوش با هم برابر است و یا حداقل تفاوت در حدی نیست که مشکل خاصی ایجاد کند. زمانیکه تغییر فشار هوای بیرون آنقدر سریع باشد که فشار هوای داخل نتواند خود را با آن مطابق کند احساس درد و گرفتگی گوش رخ می دهد.

وقتی هواپیما از زمین بلند می شود فشار هوای داخل گوش به سرعت نسبت به فشار هوای بیرون افزایش می یابد ، پرده گوش به سمت خارجکشده می شود.برعکس اگر فشار هوای داخل گوش به سرعت کاهش یابد پرده تمپان به سمت داخل کشیده می شود مانند اثر جاروبرقی. آنچه که اتفاق می افتد اینست که شیپوراستاش (لوله ای که گوش میانی را به حلق وصل می کند و وظیفه تهویه گوش را برعهده دارد) بسته می ماند و به یک کمک نیاز دارد تا به طور مناسب هوا را وارد گوش کند.

چه در حال بالا رفتن باشیم چه در حال پایین آمدن کشش پرده تمپان باعث می شود ارتعاش لازم برای انتقال صدا را ایجاد نکند در نتیجه گرفتگی  و همچنین احساس درد و فشار ایجاد شود.

هرکسی که با هواپیما پرواز داشته است اثرات تغییر در گوش ها را احساس کرده است برای برطرف شدن این حس می بایست هرچقدر ممکن است هوا را از طریق شیپور استاش وارد گوش کرد .راههای مختلفی برایکمک به بهتر عمل کردن شیپور استاش  وجود دارد که در ادامه توضیح داده می شود.

روش های مفید برای جلوگیری از درد  و گرفتگی گوش ها:

  • یکی از این روش ها  انجام دادن عمل بلع است.در این شرایط  وقتی چیزی را قورت می دهیم  آن صدای کلیک یا مکش که در گوش احساس می شود درواقع حباب کوچکی از هواست که از فضای پشت بینی از طریق شیپور استاش  به داخل گوش میانی وارد شده است.این هوای وارد شده توسط غشای گوش میانی جذب می شود و دوباره این سیکل شروع می شود.این سیکل پیوسته باعث می شود که فشار هوا در دو سمت پرده تمپان برابر باشد. در هنگام پرواز هرکاری باید کرد تا به شیپور استاش کمک کنیم تا در موقع درست باز شود و فشار را متعادل کند.
  • جویدن آدامس یا مکیدن یک آبنبات می تواند در فعال شدن شیپور استاش کمک کننده باشد.
  • برای نوزادان که شیپور استاش نازکتر و کوچکتری دارند تغییر در فشار هوا می تواند بیشتر و بدتر نیز باشد بنابراین دادن شیشیه شیر یا پستانک برای افزایش عمل بلع توصیه می شود به ویژه در هنگام کاهش ارتفاع در پرواز.
  • برای بچه های بزرگتر خوردن آبمیوه با” نی” یا جویدن “آدامس بادکنکی”  توصیه می شود.
  • یک روش دیگر مانوریست که به Toynbee معروف است روش انجام این مانور به این صورت است که دهان خود را ببندید و بینی خود را با دست بگیرید و چندین بار محکم آب دهان را قورت دهید چندین بار این کار را تکرار کنید تا فشار هوا متعادل شود.

نکات دیگری که برای حرفه ایها ضروریست:

  • از خوابیدن در هنگام بلند شدن و نشستن هواپیما خودداری کنید
  • در هنگام پرواز مقادیر زیادی آب بنوشید
  • خمیازه بکشید
  • از اسپری بینی در مواقع ضروری استفاده کنید، اسپری بینی را تنها در مواقع لزوم و به تجویز پزشک استفاده کنید چون مصرف زیاد آن ایجاد احتقان و گرفتگی بیشتر می کند
  • دکونژستانت ها نیز در مواردی که فرد مشکل شدید در حین پرواز دارد توصیه می شود.
  • در نهایت اینکه اگر گرفتگی بینی،سرماخوردگی یا حمله آلرژیک دارید حتی المقدور پرواز خود را به تعویق بیندازید . این بیماریها می توانند ایجاد انسداد کامل در شیپور استاش کنند . پارگی پرده تمپان یا عفونت های شدید نیز از عوازض پرواز با این بیماریهاست.

در صورتیکه چند روز بعد از پرواز شنوایی شما به وضعیت نرمال بازنگشت حتما به متخصص شنوایی مراجعه نمایید .

کلینیک شنوایی آوای امید

44005315

44974855

2 نظر در “درد گوش در هواپیما

  1. غلامرضا گفت:

    سلام
    قبلا شرکتهای هواپیمایی برای جلوگیری از این مشکل قبل از پرواز ابنبات میدادند
    متاسفانه الان دیگه این کار را نمیکنند و این مشکل گرفتگی گوش خیلی منو اذیت میکنه

  2. دکتر شهیدی پور گفت:

    بعضی از شرکت های هواپیمایی اما هرچند تعداد کم در حین ورود شکلات پذیرایی میکنند.اما تعدادشان بسیار کم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *