چاقی و کم شنوایی
برطبق نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها بیشتر از یک سوم بزرگسالان در ایالت متحده امریکا از چاقی رنج می برند. بزرگسالان با شاخص توده بدنی(BMI) بین 25 تا 29.9 افراد با اضافه وزن محسوب می شوند و BMI بیشتر 30 چاق در نظر گرفته می شوند.
چاقی و کم شنوایی
اضافه وزن و کم شنوایی:
گوش داخلی ما سیستم پیچیده ای از تیوبهای پر از مایع و پایانه های عصبی است . یکی از بخش های مهم سیستم شنوایی سلول هایی هستند که مسئول کشف صدا، ترجمه صدا به سیگنال الکتریکی و انتقال آن به مغز برای تفسیر صدا هستند.مطالعات نشان داده اند که جریان خون طبیعی و اکسیژن کافی برای سلامت این سلولها یی مویی ضروریست. به این دلیل که چاقی باعث ایجاد مانع در دیوارهای عروق می شود باعث کاهش انتقال اکسیژن مناسب به سلول ها می شود. وقتی این سلول هایی مویی آسیب ببینند توانایی بازسازی مجدد خود را ندارند و در این شرایط “کم شنوایی دایمی” رخ می دهد.
از طرفی به دلیل اینکه وزن اضافی توانایی پمپاژ کردن خون توسط قلب را در کل بدن کاهش می دهد چاقی باعث افزایش فشار خون نیز می شود.باور کنید یا نه، علاوه بر افزایش ریسک خطر سکته ، فشار خون بالا ریسک خطر ایجاد کم شنوایی را نیز افزایش می دهد. حداقل کاری که فشار خون بالا می تواند ایجاد کند “وزوز گوش” و یا احساس “صدای سوت” در گوش ها است.
وزن اضافی هیچ سودی ندارد:
مسلم است که حفظ سلامت شنوایی یکی از دلایل لزوم حفظ وزن مناسب است. همه ما میدانیم که وزن اضافی باعث رسوب چربی در قلب می شود و سیستم خونرسانی را تحت تاثیر قرار می دهد.اما افزایش وزن ریسک ایجاد دیابت (معمولا نوع 2) را نیز افزایش می دهد. که خود یکی از علل عمده ایجاد بیماری قلبی و سکته و هفتمین عامل مرگ و میر در ایالات متحده امریکاست.
مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به “دیابت “بیشتر از دوبرابر نسبت به سایر افراد به “کم شنوایی” دایمی مبتلا می شوند.
چه کار کنیم:
برنامه ریزی برای رسیدن به وزن مطلوب برنامه ای مناسب برای سلامت کلی شماست . قبل از برنامه ریزی برای کاهش وزن با پزشک خود مشورت کنید . هر برنامه خوب می بایست شامل یک رژیم عذایی سالم و تمرینات مناسب ورزشی باشد.
چاقی و کم شنوایی
مرکز شنوایی آوای امید
44005315
44974855