باتری سمعک یکی از لوازم های جانبی ضروری سمعک است که بدون وجود آن سمعک کار نمی کند. باتری سمعک 4 سایز متفاوت دارد که هر کدام برای یک مدل سمعک مناسب است. به غیر سمعک دستگاههای کاشت حلزون نیز باتری های خاصی دارند که مخصوص به خود هستند.
انواع باتری سمعک چیست ؟
- 4 نوع معمول باتری سمعک وجود دارد که سایزهای متفاوتی دارند وهرکدام مربوط به مدل خاصی از سمعک هستند .
- باتری های مورد استفاده در سمعک معمولا از جنس zinc-air است ولی باطریهای قابل شارژ هم گاهی در فروشگاهها موجود است.
- باتری های zinc-air با هوا فعال می شوند بنابراین برروی این نوع باتری سمعک یک برچسب قرار دارد که با برداشتن آن اکسیژن هوا با زینک موجود در باطری شروع به واکنش می کند و به این ترتیب باطری فعال می شود.
- برای حصول بهترین عملکرد باطری ،بعد از برداشتن برچسب و پیش از گذاشتن باطری درون سمعک ،باطری را به مدت یک دقیقه در معرض هوا قرار دهید.
- وقتی برچسب باتری سمعک برداشته شد، شروع به مصرف شدن می کند و چسباندن مجدد برچسب به غیر فعال شدن باطری کمک نخواهد کرد.
- باتری های Zinc-Air را در دمای اتاق و در محیط خشک نگهداری کنید.
- از قراردادن باطری در یخچال خودداری کنید زیرا باعث تخلیه زودهنگام باطری می شود.
- در صورتیکه برچسب باتری سمعک برداشته نشود تا سه سال می تواند عمر کند.
بهترین مارک باتری سمعک کدام است
باتری سمعک توسط برندهای مختلفی تولید می شود . آخرین آماری که از رتبه بندی بهترین باتری های سمعک در سال 2022 ارائه شده است به ترتیب زیر می باشد
- باتری سمعک HearClear Premium Plus
- باتری سمعک Rayovac (ریواک یا ریوواک)
- باتری سمعک Powermax
- باتری سمعک Signia (زیمنس)
- باتری سمعک Duracell
برخی از این باتری ها در ایران موجود نیست مانند برند HEAR Clear که عمومیت زیادی در ایران ندارد . با توجه به این موضوع می توان گفت از بین برندهای موجود در ایران باتری ریواک reyovac بهترین مارک باتری است و نسبت به سایر برندهای باتری طول عمر بیشتری دارد.
از نظر کاربران سمعک در ایران نیز باتری شماره 10 ریواک نسبت به باتری شماره 10 سایر برندها طول عمر بیشتری دارد . این بیشتر بودن طول عمر باتری شماره 10 ریواک انقدر محسوس است که بسیاری از افراد تنها این باتری را استفاده می کنند.
در مورد سایر سایز باتری ها باز هم تفاوت وجود دارد ولی به میزان شماره 10 ریواک نیست.
انواع سایز باتری سمعک شماره 10 ، 312، 13، 675:
سمعک ها سایز ها و مدل های مختلفی دارند و بنابراین بسته به سایز و تکنولوژی، میزان نیازشان به انرژی متفاوت است.سمعک های بزرگتر به باتری های بزرگتر نیازمندند بنابراین افرادی که کم شنوایی بیشتری دارند سمعکهایشان دارای باطری های سایز بزرگتر است.
معرفی سایز های مختلف باتری سمعک شامل باتری سمعک ریواک 10 ، ریواک 312 ، ریواک 13
باتری سمعک شماره 10
باتری شماره 10 سمعک کوچکترین سایز باتری است در برندهای مختلف با رنگ زرد بسته بندی می شود این باتری در سمعک های داخل گوشی مورد استفاده قرار می گیرد. باتری سمعک شماره 10 به دلیل اینکه از سایر سایزهای باتری کوچکتر است .طول عمر کمتری دارد. هرچه باتری بزرگتر باشد ماندگاری آن بیشتر است.
این سایز باتری در کمپانی های مختلفی تولید می شود و برند های متفاوتی این باتری را تولید می کنند. مثلا باتری شماره 10 ریوواک، باتری شماره 10 سیگنیا، باتری شماره 10 دوراسل و سایر برندها. طبق تجربه استفاده کنندگان از سمعک کیفیت باتری شماره 10 ریوواک از سایر برندها بهتر است و بنابراین قیمت بالاتری دارد.
باتری سمعک شماره 312
باتری سمعک شماره 312 از باتری شماره 10 کوچکتر است . این باتری در کمپانی های مختلف با رنگ قهوه ای نمای داده و بسته بندی می شود . برای انواع خاصی از سمعک ها داخل گوشی که سایز بزرگتری دارند یعنی سمعک های ITC و نیز سمعک های پشت گوشی کوچک Mini BTE و سمعک های RIC و RITE مورد استفاده قرار می گیرد .
باتری سمعک شماره 312 چون از باتری شماره 312 سایز بزرگتری دارد طول عمر کمی بیشتر از آن دارد (هرچه باتری بزرگتر باشد ماندگاری آن بیشتر است). این باتری نیز مانند سایر باتری ها در کمپانی های مختلفی تولید می شود و برند های متفاوتی این باتری را تولید می کنند. مثلا باتری شماره312 ریوواک، باتری شماره 312 سیگنیا، باتری شماره 312 دوراسل و سایر برندها. طبق تجربه استفاده کنندگان از سمعک کیفیت باتری شماره 312 در برندهای مختلف مشابه است.
باتری سمعک شماره 13
باتری شماره 13 سمعک برای سمعک های پشت گوشی با سایز معمولی استفاده می شود . رنگ استاندارد بسته بندی این باتری در برندهای مختلف نارنجی است .این باتری های سمعک به دلیل بزرگتر بودن سایز طول عمر بیشتری تا حدود 15 روز دارند. این باتری نیز در کمپانی های مختلف ساخت باتری و با برندهای مختلفی تولید می شود مثلا باطری سمعک شماره 13 ریواک ، باطری سمعک شماره 13 سیگنیا، دوراسل. باتری شماره 13 دی پاور .
باتری سمعک سایز 675
باتری سمعک شماره 675 بزرگترین سایز باتری های موجود سمعک است که برای سمعک های پشت گوشی با قدرت بالا یعنی سوپر پاور و اولترا پاور مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ بسته بندی استاندارد این باتری در کمپانی های مختلف آبی است. باتری شماره 675 سمعک در کمپانی ها و برند های مختلف تولید می شود مثلا باتری 675 ریوواک (ریواک) ، باتری 675 سیگنیا (Signia) ، باتری سمعک دوراسل.
رنگ های مختلف باتری سمعک چه تفاوتی دارند؟
باتری ها در کمپانی های مختلفی ساخته می شوند . اغلب اوقات وقتی فرد استفاده کننده از سمعک و یا اعضای خانواده وی برای تهیه باتری سمعک مراجعه می کنند با چالشی رو به رو می شوند که کدام یک از 4 نوع باتری برای سمعک آنها مناسب است . کمپانی های سازنده باتری سمعک برای حل این مشکل و برای اینکه حفظ کردن شماره باتری کار دشواری است یک رنگ بندی واحد را به عنوان استاندارد در تمام دنیا برای بسته بندی سایز های مختلف سمعک در نظر گرفته و آن را رعایت می کنند.
- سایز 10 زرد
- سایز 312 قهوه ای
- سایز 13 نارنجی
- سایز 675 آبی
مثلا باتری شماره 10 که کوچکترین سایز باتری است چه ریواک باشد چه زیمنس و یا دی پاور همواره بسته بندی زرد رنگ دارد. باتری 312 قهوه ای و باتری 13 نارنجی و باتری 675 آبی رنگ است.
طول عمر باتری سمعک و طول عمر مفید هر سایز باطری:
- سایز 10 سه تا هفت روز
- سایز 312 سه تا ده روز
- سایز 13 شش تا چهارده روز
- سایز 674 نه تا بیست روز
چگونه عمر باتری مورد استفاده درسمعک را افزایش دهیم:
- درهنگامی که از سمعک استفاده نمی کنید باطری را خارج نمایید و یا حداقل سمعک را خاموش کنید و درب باتری را باز بگذارید . اینکار باعث می شود رطوبت ایجاد شده در سمعک بخار شود و هم باتری و هم سمعک سالم تر بماند
- برای بهبود عملکرد باطری همیشه باتری را در دمای معمولی اتاق نگهداری کنید
- گرما و رطوبت باعث کوتاه شدن عمر باتری می شود
- باطری را بدون محافظ در جیب یا کیف قرار ندهید زیرا برخورد باتری با وسایل فلزی دیگر مانند کلید می تواند ایجاد مدار کوتاه کرده و عمر باتری را کوتاه کند.
رازهای برای افزایش عمر باطری سمعک
در تئوری یک باتری سمعک معمولی بیشتر از 100 ساعت می بایست ساعت کار کند. اما در واقعیت عمر باتری میتواند از سه روز تا 22 روز بسته به نوع سمعک و نوع پردازش های آن و سایز سمعک متفاوت باشد. سمعک هایی با پردازش های پیشرفته تر به انرژی بالاتری نیاز دارند . در بیشتر موارد به دلیل رعایت نکردن اصول نگهداری از باتری سمعک طول عمر آن کاهش پیدا می کند.
همه افراد استفاده کننده از سمعک این تجربه را حتی برای یک بار دارند که در یک مهمانی یا جلسه مهم ناگهان باتری سمعک خالی شود و سمعک خاموش شود.
ما در اینجا 10 راهکار را به شما می گوییم که با استفاده از آن بتوانید طول عمر باتری سمعک را افزایش دهید.
در مورد خرید انبوه باتری سمعک دقت کنید:
خرید عمده باتری راهی اقتصادی به نظر می رسد. ولی این را به خاطر داشته باشید که باتری سمعک مانند هر باتری دیگری به تدریج انرژی خود را از دست می دهد حتی اگر از آن استفاده نشود.
آیا این به این معنی است که اصلا بتری را به صورت عمده خرید نکنیم؟ خیر منظور ما این است که برای بیشتر از یکسال خرید نکنید.
جدیدترین بسته باتری را بخرید
وقتی قصد خرید باتری سمعک را دارید ابتدا به تاریخ آن نگاه کنید و باتری ای را بخرید که نزدیک ترین زمان تولید را دارد. دقت کنید زمان تولید . اگر به صورت آنلاین خرید می کنید حتما تاریخ تولید ان را بپرسید. حراج باتری هایی که یکسال از تاریخ تولید آن گذاشته است بسیار شایع است.
زمانی که قصد استفاده از باتری را دارید برچسب آن را بردارید. در سمعک های جدید از باتری zinc-air استفاده می شود . یعنی یک قطب باتری هوا است . بنابراین با برداشتن برچسب باتری شروع به مصرف شدن می کند. بنابرابن حتی زمانی که از باتری استفاده نشود باز هم با برداشتن برچسب باتری شروع به تخلیه شدن می کند.
یک مثال ملموس حتما برایتان پیش امده است که باتری را در سمعک بگذارید ولی مثلا برای دو هفته از سمعک استفاده نکنید . حتی با وجودیکه درب باتری باز بوده است و سمعک کار نمیکرده است ولی باتری خالی شده است.
5 دقیقه صبر کنید ، عمر باتری سه روز افزایش می یابد:
اکثر افراد بلافاصله بعد از برداشتن برچسب باتری آن را در سمعک قرار می دهند و سمعک را روشن می کنند. اما ما به شما یک تکنیک مهم را می اموزیم . بعد از برداشتن برچسب باتری 5 دقیقه صبر کنید و بعد باطری را در سمعک قرار دهید . همین 5 دقیقه صبر کردن عمر باطری را سه روز افزایش می دهد.
باتری سمعک را فریز نکنید:
شاید از جوانترها شنیده اید که باطری را اگر در یخچال یا فریزر نگهداری کنیم عمر ان بیشتر می شود . این قضیه در مورد باطریهای سمعک که زینک – ایر است صدق نمی کند و اتفاقا اثر کاملا برعکس دارد. باطری سمعک را باید در محیط کشو نگهداری کرد یعنی در محیط کاملا خشک .
در ب باتری سمعک را باز نگه دارید
رطوبت باعث سریعتر خالی شدن باطری می شود. عادت کنید در زمانهایی که از سمعک استفاده نمی کنید درب باطری را باز نگه دارید. این باعث کاهش رطوبت گیر افتاده در سمعک و افزایش قابل توجه عمر باتری می شود.
باطری را در جای مرطوب نگهداری نکنید .
بهترین مکان برای نگهداری باتری کشو یا کمد اتاق خواب است. از نگهداری باتری در جای مرطوب مانند یخچال، کمد اشپزخانه ، کمد حمام وجاهایی مانند آن خودداری کنید.
از رطوبت گیرها استفاده کنید.
اگر در جای مرطوب زندگی می کنید . از رطوبت گیر برای سمعک خود استفاده کنید. اینجا کلیک کنید.
در عدم استفاده های طولانی مدت از سمعک باطری را به طور کامل خارج کنید:
اگر به عفونت گوش مبتلا شده اید و یا به هردلیلی چند روز نمیخواهید از سمعک خود استفاده کنید باتری را به طور کامل از سمعک خارج کنید . این کار نه تنها برای باطری مفید است بلکه برای سمعک مهم تر است.
نظافت سمعک را رعایت کنید:
جرم، چربی و سلولهای پوستی می توانند با نفوذ در قطعات مختلف سمعک باعث ضعیف شدن اتصالات سمعک شوند . بنابراین نظافت سمعک را رعایت کنید . از طرفی با دست چرب و کثیف اقدام به تعویض باتری نکنید چون چربی و مواد شیمیایی می تواند عمر باتری را کاهش دهد.
این روش ها به افزایش طول عمر باتری کمک می کنند .
باتری مورد استفاده در سمعک را ازکجا تهیه کنیم:
از مکان های مختلفی مانند مراکز شنوایی سنجی،داروخانه ها و مراکز فروش لوازم پزشکی می توان باتری را تهیه کرد ولی منطقی ترین مکان خرید باتری از مراکز شنوایی سنجی است به چندین دلیل:
- هرباتری سایز خاصی دارد که به مدل سمعک بستگی دارد و شناسایی سایز باتری هرسمعک در تخصص شنوایی شناس است.
- به دلیل تعداد زیاد افراد مراجعه کننده به این مراکز باتریها ی این مراکز همیشه جدید هستند.
- ادیولوژیست ها با اگاهی از جزییات سمعک و تکنولوژی آن بهترین و مناسبترین مارک باتری متناسب با آن سمعک را به شما معرفی می کند.
- گاهی عمر باتری به دلیل مشکل فنی موجود در سمعک کاهش می یابد که تنها شنوایی شناس قادر است که ایراد سمعک را شناسایی کند و بنابراین از هدر رفتن هزینه باطری جلوگیری شود.
آیا تعویض باتری سمعک کار تخصصی است؟
تعویض باتری سمعک در حالت کلی، کاری ساده است که شما میتوانید به راحتی خودتان انجام دهید. بسیاری از دستگاههای سمعک به صورت توصیهشده توسط سازندگان، با باتریهای ساده قابل تعویض هستند و شما میتوانید باتریهای سمعک را به راحتی تعویض کنید. در این صورت، شما نیازی به رفتن به فروشگاه یا مراجعه به فنیکار ندارید.
باید به خاطر داشت که هر کدام از دستگاههای سمعک، ممکن است نیازمند نوع و اندازه خاصی از باتری باشند، بنابراین بهتر است قبل از خرید باتری سمعک، با دستگاه سمعک خود آشنا شوید تا بدانید کدام نوع باتری برای آن مناسب است.
به هر حال، در صورتی که شما نمیتوانید باتری سمعک را به راحتی تعویض کنید یا احساس میکنید دستگاه سمعک شما مشکل دارد، بهتر است به نمایندگی سازنده مراجعه کنید تا مشکل را برطرف کنند.
برای تهیه باتری سمعک با کیفیت مطلوب می توانید به مرکز شنوایی آوای امید مراجعه نمایید
شماره تماس: 02144005315
خیلی به من کمک کرد
سلام
چند سال از شما باتری سمعک میگیرم ..واقعا با توجه به نوسانات قیمت همیشه منصف بودید …
ممنون از توضیحات کامل
کیفیت و قیمت باتری های این مرکز با بقیه جاها فرق میکنه پیشنهاد میکنم از اینجا خریدتون رو انجام بدین