دوبار شنیدن یا دیپلاکیوزیس
به دوبار شنیدن یک صدا دیپلاکیوسیس میگویند. دوبار شنیدن یک مشکل شنوایی است. دوبار شنیدن یک نوع از مشکل شنوایی می باشد.
سیستم شنوایی انسان مکانیزمی بسیار پیچیده دارد که تمامی صداهای محیط را جمع آوری کرده و پردازش میکند و آنرا به مغز منتقل میکند و مغز بر این اساس تصمیمهای متفاوتی میگیرد.
صداهایی که فرکانس و ریز و بم یکسانی دارند یا به هم نزدیک باشند توسط گوش به عنوان یک صدا تشخیص داده شده و مغز آنها را به صورت یک صدا دریافت میکند.
بر طبق مطالعه اخیر دیپلاکیوسیس یک بدشکلی در درک می باشد که به موجب آن صدای یکسان به شکلی درک می شود که انگار زیر و بمی متفاوتی دارد و بستگی به این دارد که در گوش راست یا چپ ارائه شده باشد. همانطور که شما تصور می کنید این احساس مخرب بوده و در افرادی که آن را تجربه میکنند مشکل ساز می باشد.بر طبق عقیده متخصصان مراقب سلامتی دیپلاکیوسیس زمانی اتفاق می افتد که یک گوش کاهش شنوایی بیشتری نسبت به دیگری داشته باشد.
انواع دیپلاکیوزیس
Diplacusis echoica: زمانی اتفاق می افتد که تنظیم زمان صداها در هر گوش کمی متفاوت است. به عنوان نتیجه٬ فرد صدای یکسان را مکرر و به صورت اکو می شنود.
Diplacusis binauralis: زمانی اتفاق می افتد که فرد یک صدای یکسان را به شکل متفاوتی در هر گوش می شنود. مثلا یک گوش ممکن است صدایی را در زیر و بمی مختلف یا زمان متفاوتی نسبت به گوش دیگر بشنود.
Diplacusis monaural: زمانی اتفاق می افتد که یک گوش صدای یکسان را به صورت دو صدای متفاوت می شنود.
Diplacusis dysharmonica: متداول ترین نوع دیپلاکیوسیس می باشد. زمانی اتفاق می افتد که صدا در یک گوش به صورت نرمال درک شده اما با زیر و بمی متفاوتی در گوش دیگر شنیده می شود.
علل دیپلاکیوزیس
افرادی که دیپلاکوسیس دارند معمولا آن را به صورت ناگهانی بعد از قرارگیری در معرض نویز بلند با عفونت گوش یا ترومای سرحس می کنند. همانطور که شما تصور می کنید افراد موسیقیدان به آسانی این شرایط را نسبت به بقیه افراد حس می کنند چون گوش هایشان نسبت به زیر و بمی و صدا حساس است. علاوه بر شنیدن دوتایی افراد مبتلا به دیپلاکیوسیس همچنین ممکن است یک وزوز یا نویز نامشخص در گوش متاثر داشته باشند.
دیپلاکیوسیس ممکن است به وسیله آسیب به گوش داخلی ایجاد شود:
نتیجه ای از کاهش شنوایی ناشی از نویز ضربه به سر داروهای خاص دیپلاکیوسیس همچنین ممکن است توسط یک انسداد در گوش شنیده شود که این انسداد یا گرفتگی ممکن است در نتیجه عفونت گوش،پر شدن سینوس،وکس اضافه گوش و یا تومور ایجاد شود.
درمان
اگر دیپلاکیوسیس شما در نتیجه یک انسداد ایجاد شده باشد شنوایی شما ممکن است به حالت نرمال برگردد زمانی که انسداد از بین رود یا عفونت برطرف شود.دیپلاکیوسیس ایجاد شده در اثر کاهش شنوایی حسی-عصبی دایمی می باشد اما ممکن است با سمعک یا کاشت حلزون برطرف شود.
اگر شما علایم دیپلاکیوسیس را دارید یا به از دست دادن حس شنوایی خود مشکوک هستید هرچه سریعتر به متخصص شنوایی مراجعه کنید. چرا که هرچه زودتر مراجعه کنید راه های پیش رو برای درمان مشکل شما بیشتر است اما اگر زمان زیادی بگذرد شاید در درمان خود آن مقدار رضایتی که مایل هستید را به دست نیاورید.
تیم تخصصی ارزیابی شنوایی کلینیک سمعک آوای امید خدماتی جامع و کامل نظیر ارزیابی دقیق شنوایی بزرگسالان و کودکان( نوزادان)، هم چنین آگاهی از سلامت شنیداری خود را برای تمامی شما هموطنان عزیز فراهم کرده است. برای رزرو نوبت با شماره 09194707047 تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر من حالت سرماخوردگی یا آنفولانزا دارم از دیروز امروز که خواب بودم یهو احساس کردم هوا داره به گوشم فشار میاره دقیقا مثل زمانی که توی استخر هست آدم ،و بعد احساس درد توی مجرای گوش و احساس میکردم چیزی مداوم وارد گوشم میشه و خارج میشه و خیلی صداهارو آروم و کم میشنیدم آلن هم هرکس حرف میزنم توی همین گوش راستم انگار صدا یکبار دیگه آروم تکرار میشه کلا انگار گوشم گرفته و توی استخر هستم چیکار باید بکنم