کم شنوایی

عوارض کم شنوایی

عوارض کم شنوایی

عوارض کم شنوایی بر سالمندان

عوارض کم شنوایی

تصور کنیدبازنشسته شده اید و زمان زیادی برای ارتباط با دوستان و اعضای خانواده دارید ، مکالمات زیادی اطراف شما اتفاق می افتد ولی شما قادر نیستید به طور کامل متوجه گفتگو ها شوید . در چنین شرایطی ترجیح می دهید در خانه بمانید و از رفتن به رستوران و یا مهمانی با دوستانتان به دلیل خسته شدن از انرژی ای که برای شنیدن صرف می کنید، خود را محروم میکنید.

این  حقیقت تلخی است که ناشی از  کم شنوایی است  و متاسفانه هرروز برای افراد سالمند مبتلا به کم شنوایی اتفاق می افتد.

تقریبا 25 درصد از سالمندانی که محدوده سنی  65 تا 74  دارند مبتلا به کم شنوایی هستند و برای سنین 75 و بالاتر این درصد به 50 میرسد .اما متاسفانه مطالعات نشان داده است که   از سه نفر فرد مبتلا به کم شنوایی تنها یک نفر از سمعک استفاده می کند.

عوارض روانی کم شنوایی بر سالمندان

  • افسردگی
  • انزوا از زندگی اجتماعی
  • احساس تنهایی
  • کاهش امنیت فردی
  • ضعف شناختی
  • ضعف سلامت
  • پرخاش

سالمندانی که مبتلا به کم شنوایی درمان نشده هستند بیان می نمایند  که کیفیت زندگی شان نسبت به موقعی که کم شنوایی نداشتند کاهش یافته است. مطالعات همچنین نشان داده است که کیفیت زندگی این افراد نسبت به افرادی که تحت درمان کم شنوایی قرار گرفته اند کمتر است.

افسردگی،پرخاش و عوارض کم شنوایی همه جنبه های زندگی سالمند را تحت تاثیر قرار می دهد .افرادی که کم شنوایی ناشی از افزایش سن  دارند اغلب متوجه آسیب به روابط خانوادگی و فامیلی شان به دلیل ناتوانی در شنیدن کامل یا نقص در دریافت و فهم کامل مکالمات هستند.

استرس بخش طبیعی از زندگی روزمره است اما برای افراد مسن مبتلا به  کم شنوایی بسیار بیشتر است.مثلا فراد مسنی را تصور کنید  که به دلیل بیماری به پزشک مراجعه می کند،این فرد  تحت فشار و استرس زیادی برای شنیدن صحبت های  دکتر در موردبیماری و یا نحوه  مصرف درست  دارو است و در اکثر موارد این شخص توصیه های دکتر را نمی شنود.

مسائل مالی،سفر یا سایر  مسائی که نیازمند شنیدن  است برای این افراد چالش برانگیز  می شود .

مشکل دیگری که فردسالمند مبتلا به کم شنوایی با آن مواجه است اینست که  کم شنوایی اغلب به عنوان یک بخش از پروسه طبیعی سالمند شدن رخ می دهد .درحقیقت  این نوع کم شنوایی” پیرگوشی” به کندی پیشرفت میکند و به خاطر پیشرفت کندش خود فرد مسن ،اعضای خانواده  و یا گاهی پزشکان متوجه وجود کم شنوایی نمی شوند.

عوارض جسمانی ابتلا به کم شنوایی در سالمندان:

  • کم شنوایی میتواند بر روی سلامتی جسمانی افراد نیز اثر بگذارد.
  • مطالعات نشان میدهد مشکلات تعادلی در افرادی که کم شنوایی درمان نشده دارند سه برابرجدی تر از افراد با شنوایی طبیعیست .
  • انزوای اجتماعی که اغلب به دلیل کم شنوایی ایجاد میشود میتوانند هم چنین منجر به عواقب زیانباری شوند .افرادی  که انزوای اجتماعی دارند کمتر ورزش میکنند و بیشتر سیگار میکشند و رژیم غذایی ناسالمی دارند.این شرایط منجر به ضعف سلامت جسمانی می شود که به نوبه خود باعث ایجاد بیماری هایی مثل دیابت ،افزایش فشارخون و بیماری های قلبی میشود .انزوای اجتماعی  همچنین با کاهش عملکرد حافظه و ابتلا به دمانس شناخت در سنین بالاتر ارتباط مستقیم دارد .

خلاصه ، کم شنوایی همه جنبه های زندگی افراد مسن را متاثر میکند،از سلامت جسمانی گرفته تا سلامت احساس و روان و روابط خانوادگی …

 

خوشبختانه،راه حل این بیماری ساده است و کافیست به مراکز شنوایی سنجی  مراجعه کنید .اگر شمااحساس پیری می کنید ،درمان کم شنوایی احساس جوانی را دوباره به شما باز خواهد گرداند .

عوارض کم شنوایی

 

برای تعیین وقت ارزیابی و مشاوره با شماره -44005315 تماس حاصل نمایید

کلینیک شنوایی آوای امید

2 نظر در “عوارض کم شنوایی

  1. مظفری گفت:

    عالی و مفید بود

  2. دکتر شهیدی پور گفت:

    ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *