عوامل موثر بر عملکرد سمعک
عوامل موثر بر عملکرد سمعک
رطوبت می تواند باعث ایجاد اثرات نامطلوبی بر سمعک شود. این اثرات نامطلوب هم با اثر مستقیم بر قطعات سمعک ( رسیور ،میکروفن ، تیوب سمعک ) و هم از طریق اثر برروی باطری سمعک می تواند در عملکرد صحیح سمعک اختلال ایجاد کند.
سمعک های جدید با دارا بودن پوشش های خاصی برروی خود تا حدود زیادی نسبت به رطوبت و گرد و غبار مقام شده اند. اما باطری سمعک بسیار به رطوبت حساس است به طوری که وجود رطوبت بالا در محل نگهداری باطری میتواند به سرعت باعث تخلیه باطری سمعک شود. علاوه بر رطوبت دمای هوا نیز بر سمعک تاثیر دارد . از دیگر مواردی که برروی عملکرد سمعک تاثیر دارد مواد شیمیایی است که ممکن است سمعک در معرض آن قرار گیرد از جمله این مواد شیمیایی معروف به عطر و ادکلن و یا رنگ مو می توان اشاره کرد.
بنابراین برای افزایش طول عمر سمعک و بهبود عملکرد آن از قرار گرفتن سمعک در محیط های مرطوب و در معرض مواد شیمیایی خودداری کنید.
برخی از افراد با شکایت خاصی در مورد سمعک مراجعه می کنند که شاید بسیار جالب باشد و آن اینکه” سمعکم خوب بود تا اینکه به مسافرت رفتم و از شانس بد من به محض رسیدن به مقصد سمعکم قطع شد و یا دچار مشکل قطع و وصلی شد”
در زیر لیستی از عواملی که ممکن است مشکل مطرح شده را ایجاد کرده باشد آورده شده است.
مواردیکه در تابستان اتفاق می افتد:
رطوبت:
رطوبت زیاد می تواند در مدارات سمعک اختلال ایجاد کرده و موقتا باعث قطع سمعک داخل گوشی شود
رطوبت زیاد می تواند در تیوب سمعک پشت گوشی نیز تغییراتی ایجاد کرده و منجر به مسدود شدن آن شود
در تابستان بافت گوش بیمار ممکن است ورم کند و ورود و خروج سمعک را دردناک کند
دمای زیاد(بالاتر از 50 درجه سیلیسیوس)( که معمولا در ماشین دریک روز گرم اتفاق می افتد) می تواند باطری سمعک را از بین ببرد
مواردیکه در زمستان اتفاق می افتد:
هوای خشک ناشی از کار کردن وسایلی مثل بخاری در اتاق می تواند عمر باطری را کوتاه کند
هوای خشک ناشی از کار کردن وسایلی مثل بخاری در اتاق می تواند به مدارات سمعک آسیب برساند
هوای سرد یا خشک باعث حساس شدن پوست بیمار می شود که فیت شدن سمعک در گوش را دچار مشکل می کند و یا می تواند ایجاد فیدبک کند
دماهای پایین زیر 10- درجه سیلیسیوس ممکن است باطری را تخریب کند.