کم شنوایی

کم شنوایی – کم شنوایی چیست

کم شنوایی در کلینیک آوای امید

کم شنوایی

کم شنوایی و دانش کم شنوایی سالیان سال است که مورد توجه است ولی همچنان ابهاماتی در مورد کم شنوایی وجود داردآیا شما تصور می کنید که کم شنوایی تنها سالمندان را مبتلا می کند؟ یا اینکه پزشک شما با معاینه معمولی می تواند وجود کم شنوایی را به شما بگوید؟ اگر به هر یک از این سوال ها جواب مثبت دادید زمان آن رسیده است که در تفکر خود تجدید نظر کنید

کم شنوایی مختص به سالمندان است؟

تقریبا 20 درصد افراد در جوامع مختلف به درجاتی به کم شنوایی مبتلا هستند. به علاوه اینکه نرخ کم شنوایی در کودکان 5 کودک در هر هزار تولد  در  آمریکاست. کم شنوایی به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد  از جمله مصرف داروهای اتوتوکسیک ، محیط کار پرسر و صدا، در معرض صدای بلند بودن به صورت تفریحی و اختلالات ژنتیکی.، ابتلا به بیماریهای خاص و مصرف داروها در برخی موارد نیز علت کم شنوایی ناشناخته است.

نوجوانان و بزرگسالان جوان در ریسک خطر ابتلا به کم شنوایی ای قراردارند که کاملا قابل پیشگیریست. کم شنوایی ناشی از صدا یکی از مهمترین علل ایجاد کم شنوایی است که 26 ملیون آمریکایی بین سن 20 تا 69 سال را درگیر کرده است. بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها 16 درصد نوجوانان 2 تا 19 سال درجاتی از کم شنوایی ناشی از صدا را نشان می دهند.

 اگر من به کم شنوایی مبتلا باشم پزشک خانوادگی من متوحه خواهد شد:

اخرین باری که به پزشک خانوادگی خود مراجعه کردید آیا برای شما ارزیابی شنوایی توصیه کرده است؟ احتمالا خیر. زیرا تعداد کمی از پزشکان خانوادگی این کار را انجام میدهند. پزشکان به شکایت خود فرد برای توصیه به انجام آزمایشات و ارزیابی ها تکیه می کنند. شما نباید انتظار داشته باشید که پزشک خانوادگی شما  درمعاینات روتین یک حفره کوچک درون دندان شما را ببیند  . بنابراین همین قدر محتمل است که پزشک بتواند تغییرات ایجاد شده در شنوایی شما را تشخیص دهد مگر اینکه کم شنوایی ناگهانی رخ دهد و یا تغییرات شنوایی بسیار مشهود و همراه با تب و علایم بالینی باشد.

متخصصین شنوایی برای تجویز و انجام ارزیابی های شنوایی تخصص لازم را دیده اند. این متخصصین وجود کم شنوایی را شناسایی و راهکارهای درمانی ممکن را توصیه می کنند .

مشکل کم شنوایی

مشکل کم شنوایی

اگر شما احساس می کنید که اشکالی در شنیدن دارید حتما برای انجام ارزیابی های شنوایی به مرکز شنوایی مراجعه کنید.

 چون فقط یکی از گوشهام یه کم کمتر می شنود پس شنوایی من خوب است:

مغز بسیار شگفت انگیز است. مغز برای شنیدن به اطلاعات رسیده از دو گوش نیاز دارد

کم شنوایی در یک گوش می تواند اختلالاتی در شنیدن ایجاد کند . از جمله مشکل در درک گفتار در محیط شلوغ، عدم توانایی تشخیص منبع صدا . کم شنوایی یک گوشی در انجام سایر کارها هم می تواند تداخل ایجاد کند به این ترتیب که وقتی به صدایی گوش می دهید چون باید انرژی زیادی برای درک آن صدا به کار ببرید مغز خسته می شود و عملکرد شناختی کاهش می یابد.

کم شنوایی یک طرفه در بسیاری از موارد قابل درمان است فقط باید برای شروع به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید.

کم شنوایی من قابل بهبودی نیست

ایا تاکنون از متخصصی شنوایی در مورد کم شنوایی خود مشورت گرفته اید؟ بسیاری از انواع کم شنوایی قابل بهبود یافتن هستند چه با سمعک یا با دارو و یا جراحی و یا حتی با کار ساده ای مانند جرم گیری گوش. اگر به متخصص مراجعه نکنید نخواهید دانست که علت و درمان کم شنوایی شما کدام مورد است.دنیای علم شنوایی روز به روز در حال تغیر است کم شنوایی ای که چند سال قبل غیر قابل درمان بود اکنون به لطف پیشرفت تکنولوژی کاملا قابل درمان است.

وجود کم شنوایی تنها برروی خودم تاثیر می گذارد

برخی از افراد معتقدند که چون ما انسانهای پر طاقتی هستیم اکنون که به کم شنوایی مبتلا شده ایم آن را تحمل کرده و با ان کنار می آییم.

لحظه ای خود را جای افراد خانواده و دوستان بگذارید . همسر، فرزندان، دوستان و همکاران برای اینکه بتوانند با شما صحبت کنند و منظور خود را به شما منتقل کنند گاهی لازم است که جمله ای را چندین بار و با صدای بلند تکرار کنند که این کار باعث ایجاد خستگی و دلسردی در انها می شود . به یاد داشته باشید که کم شنوایی بسیار زیادی برروی روابط شما با عزیزانتان دارد. یا به عنوان مثال تصور کنید در منزل برای تماشای تلویزیون شما باید صدای آن را بلند کنید در حالیکه این صدا برای بقیه آزار دهنده است.  حتی اگر نمیخواهید به خودتان کمک کنید برای کمک به روابطتان با افرادی که دوستشان دارید و کمک به آنها به دنبال درمان کم شنوایی باشید.

کم شنوایی

همین حالا برای بررسی وضعیت شنوایی خود به مراکز شنوایی شناسی مراجعه کنید

مرکز شنوایی آوای امید

44005315

09194707047

1 نظر در “کم شنوایی – کم شنوایی چیست

  1. Zahra گفت:

    سلام خانم دکتر به کمک شما شنوایی دو گوشم خیلی بهبود پیدا کرد یه دنیا ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *