سمعک

کم خونی و کم شنوایی

lazy

ارتباط بین کم خونی و کم شنوایی در مطالعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. تخمین زده می شود 15 درصد از بزرگسالان تحت تأثیر درجاتی از کاهش شنوایی قرار دارند.تا دو سوم بزرگسالان بالای 65 سال و 80 درصد از افراد بالای 85 سال، شنوایی کمتری دارند.

کم شنوایی با سلامت ضعیف تر، فشار خون بالا، سیگار کشیدن، دیابت و بستری شدن در بیمارستان مرتبط است.از آنجایی که کم شنوایی می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامتی افراد داشته باشد، و از آنجایی که علل آن به طور کامل شناخته نشده است، تحقیقات در مورد عوامل خطر جدید ادامه دارد.

به عنوان مثال،کم شنوایی ناگهانی  (SNHL) که طی آن شنوایی فرد در طی یک دوره 72 ساعته به شدت کاهش می یابد، نشان داده شده است که با کم خونی فقر آهن (کم خونی فقر آهن) مرتبط است.

کم خونی و کم شنوایی

کم خونی و کم شنوایی

کم خونی فقر آهن  یک بیماری شایع است که به دلیل کمبود آهن در بدن ایجاد می شود و منجر به کاهش تعداد گلبول های قرمز خون می شود. از آنجایی که گلبول‌های قرمز اکسیژن را به سراسر بدن منتقل می‌کنند، کم خونی فقرآهن باعث می شود میزان اکسیژن موجود در بافت‌ها به شدت کاهش یابد.

در سراسر جهان، کم خونی فقر آهن صدها میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.از آنجا که کم شنوایی تقریباً 15 درصد از افراد را تحت تأثیر قرار می دهد، و از آنجا که درمان کم خونی فقر آهن به طور کلی آسان است، هر گونه ارتباط بین این دو بیماری می تواند مهم باشد.در سراسر جهان، کم خونی فقر آهن صدها میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.

در مطالعه ای تیم تحقیقاتی از داده های سوابق پزشکی الکترونیکی شناسایی شده از مرکز پزشکی میلتون اس. هرشی در ایالت پن ایالت در هرشی، پنسیلوانیا استفاده کرد. در مجموع، داده‌های 305339 بزرگسال 90-21 ساله مورد بررسی قرار گرفت که 43 درصد از گروه‌ها مرد و با میانگین سنی 50 سال بودند. با مشاهده سطوح فریتین و هموگلوبین، کم خونی فقر آهن به صورت گذشته‌نگر تشخیص داده شد.

کم خونی در انواع کم شنوایی

تیم او همچنین اطلاعاتی در مورد شنوایی بیمار جمع آوری کرد. آنها به طور جداگانه به کاهش شنوایی انتقالی – به دلیل مشکلات استخوان‌های گوش داخلی یا SNHL – آسیب به حلزون گوش یا مسیرهای عصبی که از گوش داخلی به مغز می‌رسند، ناشنوایی و کاهش شنوایی نامشخص را بررسی کردند.

پس از تجزیه و تحلیل داده ها، تیم یک رابطه پیدا کرد: SNHL و کم شنوایی ترکیبی (SNHL و کم شنوایی هدایتی در یک فرد) هر دو به طور قابل توجهی با منبع معتبر کم خونی فقر آهن مرتبط بودند.

ارتباطی بین کم خونی فقر آهن در بزرگسالان و کم شنوایی وجود دارد. گام های بعدی درک بهتر این ارتباط و اینکه آیا تشخیص و درمان سریع کم خونی فقر آهن ممکن است بر وضعیت سلامت کلی بزرگسالان مبتلا به کم شنوایی تأثیر مثبت بگذارد یا خیر است.

کم خونی چگونه بر شنوایی تأثیر می گذارد؟

اینکه چرا کم خونی فقرآهن ممکن است با کم شنوایی مرتبط باشد و کم خونی می تواند بر شنوایی تاثیر داشته باشد هنوز به طورکامل شناخته نشده است، اما چند مسیر احتمالی برای این اثر وجود دارد. به عنوان مثال، خونرسانی به گوش داخلی از طریق شریان لابیرنتی نسبت به آسیب ایسکمیک (آسیب ناشی از کاهش جریان خون) بسیار حساس است که مطمئناً می تواند نقشی داشته باشد.

اثر کم خونی بر کم شنوایی

علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری عروقی بیشتر مستعد ابتلا به SNHL ناگهانی هستند. بنابراین، تامین خون یک عامل مهم در کاهش شنوایی است.

مکانیسم بالقوه دیگر شامل میلین است، یک ماده مومی شکل که اعصاب را می پوشاند و برای هدایت موثر سیگنال ها در طول رشته های عصبی مهم است. کاهش آهن در بدن باعث تجزیه لیپیدهای اشباع و دساتوراز می شود که هر دو در تولید انرژی و در نتیجه تولید میلین مهم هستند. اگر پوشش میلین عصب شنوایی آسیب دیده باشد، شنوایی می تواند کاهش یابد.

اگر مشکوک به کم خونی هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید زیرا می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای شدیدتر باشد. علاوه بر این، همکاری نزدیک با یک متخصص پزشکی برای تعیین نوع کم خونی و روش مناسب برای درمان آن مهم است. برای برخی از انواع، مانند کم خونی داسی شکل، در واقع می توانید با تلاش برای درمان خودتان با مکمل آهن، آسیب بیشتری نسبت به فایده داشته باشید.

این ارتباط شاید در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن بیشتر دیده شود. بدون آهن کافی برای حمل اکسیژن از ریه ها، از طریق خون و به گوش داخلی، کم شنوایی رخ می دهد. برای برخی، مصرف مکمل آهن یا تلاش متمرکز برای دریافت آهن بیشتر در رژیم غذایی روزانه برای درمان کم خونی و کاهش خطر کاهش شنوایی کافی است.

فقر آهن و کم شنوایی

درمان کم خونی می تواند از کاهش شنوایی جلوگیری کند

نتیجه این است که هم تحقیقات فعلی و هم گذشته ارتباط بین کم خونی و کم شنوایی را نشان داده اند. با این حال، برای اثبات رابطه علی بین این دو حالت، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

در این میان، برخی تحقیقات نشان می دهد که درمان موفقیت آمیز کم خونی می تواند منجر به پیشگیری از کاهش شنوایی شود. با این حال، مصرف مکمل های آهن یا تلاش برای درمان کم خونی فقط باید تحت نظارت پزشک انجام شود. اگر مشکوک به کم خونی هستید یا در مورد آن نگران هستید، از پزشک خود بخواهید آزمایش خونی را انجام دهد که وجود یا عدم وجود این بیماری را ثابت کند. سپس، بر اساس نتایج، پزشک شما می تواند از نزدیک با شما همکاری کند تا در صورت نیاز، یک برنامه درمانی موثر را تعیین کند.

کم خونی چیست و چگونه درمان می شود؟

در بدن انسان، گلبول های قرمز وظیفه حمل اکسیژن در سراسر بدن به سیستم ها و بافت های مختلف را بر عهده دارند. کم خونی یک وضعیت پزشکی است که با کمبود گلبول های قرمز سالم مشخص می شود. بدون مقدار کافی از این حامل های مهم اکسیژن، برخی از بافت های بدن از کمبود اکسیژن رنج می برند. این منجر به احساس ضعف یا خستگی در یک فرد کم خون می شود.

کم خونی چیست و چگونه درمان می شود؟

درمان کم خونی به علت آن بستگی دارد و می تواند شامل هر چیزی از مکمل های غذایی گرفته تا روش های پزشکی باشد. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و سالم ممکن است به پیشگیری از برخی انواع کم خونی نیز کمک کند.

مکانیسم بالقوه دیگر شامل میلین است، یک ماده مومی شکل که اعصاب را می پوشاند و برای هدایت موثر سیگنال ها در طول رشته های عصبی مهم است. کاهش آهن در بدن باعث تجزیه لیپیدهای اشباع و دساتوراز می شود که هر دو در تولید انرژی و در نتیجه تولید میلین مهم هستند. اگر پوشش میلین عصب شنوایی آسیب دیده باشد، شنوایی می تواند کاهش یابد.

انواع کم خونی

کم خونی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد و دلایل مختلفی داشته باشد و ممکن است موقت یا مزمن باشد. اغلب، علل متعددی برای کم خونی وجود دارد. از شایع ترین انواع کم خونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم‌خونی آپلاستیک
  • نارسایی کمبود آهن
  • کم خونی داسی شکل
  • کم خونی ناشی از کمبود ویتامین

انواع کم خونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *