خارش گوش در هر سنی و در هر فصلی ممکن است رخ دهد. شاید شما جزو آن دسته افراد هستید که همیشه از خارش گوش رنج می برید .خارش گوش یک علامت مهم است که در صورت بروز آن می بایست برای شناسایی علت ایجاد شدن آن اقدام شود. در این مقاله ما به توضیح علل و عوامل خارش گوش و راهکارهای مواجهه با آن می پردازیم:
در این مقاله دررابطه با موارد زیر خواهیم خواند:
علت ایجاد خارش گوش چیست؟
چه بیماریهای خارش گوش را ایجاد می کنند؟
راه درمان خارش گوش چیست؟
قالب های ضد آب چه نقشی در درمان خارش گوش دارند؟
بیماریها و عفونت های مختلفی باعث ایجاد خارش در گوش می شوند از این بیماریها می توان به درماتیت، عفونت قارچی کانال گوش خارجی و عفونت باکتریایی کانال گوش خارجی نام برد خارش گوش می تواند همراه با کم شنوایی نیز باشد.
درماتیت:
درماتيت سبورئيک رايج ترين نوع درماتيت است که بر روی کانال گوش خارجی اثر می گذارد و معمولا با خارش مزمن، خشکی، پوسته شدن پوست در حفره لاله گوش و در ديواره خارجی کانال گوش خارجی آشکار می شود. در گوش همه افراد مقداری جرم طبیعی وجود دارد که خوب است ولی در این بیماری جرم گوش کاملا یا تقریبا کامل وجود ندارد. در این بیماری گاهی علاوه بر درگيری کانال گوش، پوست سر، ابرو،چروک پشت لاله نیز پوسته پوسته می شوند. بيماری مهم است، نه تنها به خاطر اينکه خا رش فرد را آزار می دهد بلکه به خاطر اينکه تحريک مزمن پوست کانال خارجی اثر آن را به عنوان سدی در برابر عفونت کم می کند. و احتمال بروز عفونت را افزایش می دهد .در بسيای از بيماران با عفونت کانال گوش خارجی، کانال خارجی گوش خشک، پوسته پوسته و خارش دار است. درمان رايج برای کانال گوش کرم 2 % هيدروکورتيزون است که 2 تا 3 بار در هفته استفاده می شود و مفيد است. در موارد مقاوم، استروئيد قوی تری ممکن است نياز باشد. بعضی موارد بدون استفاده از داروها به استفاده از روغن های معدنی يا ساير کرم های نرم کننده پاسخ می دهند. درماتيت آلرژيک نوع ديگری از درماتيت هاست که اغلب در پاسخ به مواد خارجی حساسیت زا در اطراف کانال گوش رخ می دهد.
قارچ ها:
در کانال گوش خارجی به طور طبیعی قارچ های بسيار متنوعی وجود دارند. این قارچ ها معمولا دربافت پوسته پوسته شده ، جرم گوش يا دبری چرکی مخاطی خشک شده ازعفونت باکتريايی قبلی رشد می کند. این نوع عفونت معمولا در کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند رخ می دهد در يک مطالعه که اخيرا انجام شده تنها 7/1 % از کل گوش های مبتلا شده به اتيت خارجی حاد با عامل قارچی مبتلا شده اند. با اين وجود، اتيت قارچی خارجی در مناطق گرم و شرجی استوايی می تواند شايع و مشکل ساز باشد، جايی که قارچ ها در گرما و رطوبت آن بيشترند . به علاوه، افراد سالمی که در معرض درمان طولانی مدت با آنتی ميکروبهای سيستميک يا آنتی بيوتيک های موضعی قرار دارند ، در ریسک خطر بالاتری برای ابتلا به رشد عفونت قارچی قراردارند. در کودکانی که درمان تيمپانوستومی ( قرار دادن تيوب ) در آنها انجام شده است واز آنتی بيوتيک های موضعی گوش با درجات مختلف برای ترشح بعد از عمل استفاده می کنند نیز شایع است. اکثرعفونت های قارچی که از نظر کلينيکی مهمند به وسيله کانديدا يا آسپرژيلوس ايجاد می شوند در عفونت های قارچی خارش گوش به صورت مداوم ، ترشح، درد، اختلال شنوايی يا احساس انسداد شکایت های اصلی فرد هستند.
عفونت گوش خارجی:
یکی از دلایل ایجاد خارش و درد در کانال کوش عفونت کانال گوش است اين اختلال نسبتا شروع ناگهانی دارد و به وسيله درد شديد محدود شده به کانال گوش خارجی تشخيص داده می شود . يک علامت مهم در این بیماری حساسيت شديد به هر گونه حرکت در لاله و بافت های اطراف کانال گوش خارجی است. در این عفونت حساسیت کانال گوش به حدی است که با دست زدن به کانال گوش درد شدیدی ایجاد می شود .در این نوع عفونت ممکن است بافت لاله گوش و کانال کاملا قرمز شود ، و در موارد شديد ممکن است ورم در کانال گوش مشاهده شود.در این نوع عفونت تب، بی حالی، وسايرعلائم عفونت سيستميک معمولا دیده نمی شود.
این نوع عفونت معمولا در افرادی که زیاد شنا می کنند دیده می شود. ورود آب به داخل کانال گوش به هنگام شنا ممکن است موجب شسته شدن اسيديته نرمال کانال شود و محيط را قليايی ( اندکی ) کند. در چنين شرايطی پسودوموناس، عفونت ايجاد می کند. جالب ایت که بدانید در فصل تابستان که شنا کردن در استخر و دریا بیشتر می شود شیوع این عفونت 4 برابر بیشتر از فصول دیگر می شود.. درمان روند اين بيماری شامل خارج کردن بافت آسيب ديده و مواد چرکی، رساندن عوامل اسيدی کننده و ضد باکتری به موضع و درمان باکتريايی سيستميک می باشد. فرايندی که در آن آنتی بيوتيک ها و کورتيکواستروئيدها مثل سيپروفلوکساسين و دگزامتازون با هم ترکيب می شوند. در مطالعات کنترل شده مشخص شده که استفاده از آنتی بيوتيک های موضعی به تنهايی بسيارموثراست و بايد در اکثر موارد ، در ابتدای ليست درمان قرار گيرند. در کانال خارجی که در اثر ورم بسته شده باشد، می توان يک فتيله کوچک قرار داد. فتيله می تواند دارو را به داخل کانال ببرد. هنگامی که ميزان زيادی دبری مخاط چرکی در کانال جمع شده باشد، پاکسازی مکانيکی دبری ها با استفاده از ميکروسکوپ جراحی وساکشن برای درمان موفق اين امر، لازم و ضروری است. در موارد شديد، ممکن است نياز باشد که چنين پاکسازی هر روز يا يک روز در ميان انجام شود.
برای جلوگیری از رخداد عفونت کانال گوش استفاده از قالب های ضد آب که در مرکز شنوایی سنجی و سمعک آوای امید ساخته می شود برای استخر و دریا توصیه می شود.
تماس برای هماهنگی
02144974855
02144005315