قالب سمعک
قالب سمعک
قالب سمعک چیست؟
در سمعک های پشت گوشی بخشی به نام قالب وجود دارد که در داخل گوش قرار می گیرد و وظیفه آن انتقال صدا از سمعک به داخل کانال گوش فرد و حفظ و نگهداری سمعک در گوش است . در صورتیکه قالب به طور مناسب در گوش قرار نگیرد و یا کیپ نباشد باعث ایجاد آزردگی فیزیکی و سوت زدن سمعک می شود.
پوسته سمعک چیست؟
در سمعک های داخل گوشی همه قطعات در درون گوش قرار می گیرند بخشی که قطعات در آن قرار می گیرند پوسته نامیده می شود.پوسته سمعک بخشی است که با قالبگیری از گوش هر فرد به صورت شحصی ساخته می شود.
قالبگیری چگونه است؟
برای ساخت قالب برای سمعک های پشت گوشی و ساخت پوسته برای سمعک های داخل گوشی به تهیه یک قالب اولیه از گوش نیاز است. قالب اولیه تنها توسط ادیولوژیست متبحر در این زمینه باید تهیه شود. برای اینکار خمیر قالبگیری با استفاده از سرنگ مخصوص قالبگیری به کانال گوش تزریق می شود . در این حالت فرد باید بی حرکت باشد . حدود 5 دقیق زمان می برد تا خمیر تزریق شده در درون کانال گوش خشک شود. بعد از خشک شدن خمیر ، خمیر خارج می شود و در لابراتوار برای ساخت قالب اصلی و یا پوسته سمعک مورد استفاده قرار می گیرد.
چرا باید حتما قالبگیری انجام شود؟
انجام قالبگیری برای انجام فیتینگ سمعک ضروریست. در صورتی که سمعک بدون قالب آستفاده شود سودمندی نخواهد داشت و به این دلیل که درست در گوش فیت نمی شود آزار دهنده خواهد بود .
هرگز از سمعک بدون قالبگیری ستفاده نکنید زیرا در این حالت آزار دهندگی بیشتر از سودمندی است.
آیا پروسه قالبگیری درد دارد؟
خیر پروسه قالبگیری در صورتی که توسط متخصص شنوایی شناسی انجام شود کاملا بی درد و ایمن است.
ایجاد درد در گوش هنگام استفاده از سمعک طبیعی است؟
سمعک نباید باعث ایحاد درد در گوش شود حتی اگر برای تمام روز مورد استفاده قرار گیرد.در صورتی که سمعک باعث ایجاد درد می شود بلافاصله به ادیولوژیست خود مراجعه نمایید تا اقدام به تعویض پوسته سمعک داخل گوشی یا قالب سمعک پشت گوشی نماید.
چرا سمعکی که ابتدا گوش را آزار نمیداد بعد از مدتی آزار دهنده شده است؟
تغییر در وزن بیمار
تغییر در وزن می تواند برروی قرار گرفتن سمعک در گوش اثر بگذارد. شکل و سایز گوش با افزایش و کاهش حدود 4-5 کیلوگرم وزن بدن ممکن است تغیر کند. در صورت تغیر وزن ممکن سمعک به مجرای گوش فشار وارد کند و یا به درستی در گوش قرار نگرفته و سمعک سوت بزند. در صورت رخداد این اتفاق به ادیولوژیست خود برای تغییر پوسته یا قالب مراجعه کنید.
در چه مواردی قالبگیری انجام می شود:
ساخا قالب برای سمعک های پشت گوشی
ساخت پوسته برای سمعک های داخل گوشی و سمعک نامرئی
ساخت قالب ضد آب برای حفاظت گوش در برابر ورود آ ب به گوش
ساخت قالب ضد صدا برای حفاظت گوش در برابر اصوات بلنذ آسیب رسان
سلام یک سوال دارم برای قالب ضد آب هم باید قالبگیری انجام شود چون من یه مدل از داروخانه خریدم که آماده بود و اینکارارو انجام ندادن
با سلام ..
قالب های موجود در داروخانه ها قالب های استاندارد نیستند که بسیار متفاوت از قالب های استاندارد ساخته شده در مراکز شنوایی است و معمولا از جنس فوم و یا گاهی موم هستند و یکبار مصرف هستند . برای ساخت قالب استاندارد حتما نیاز به قالبگیری هست و تنها در مراکز شنوایی شناسی و توسط ادیولوزیست این کار باید انجام گیرد..
سلام عزیز.بله حتما باید قالب گیری انجام بشه.اون مدل اماده با قالب های ضداب واقعی متفاوت هستن