همه چیز در مورد گوش و شنوایی

پنج بیماری ایجاد کننده کم شنوایی

پنج بیماری ایجاد کننده کم شنوایی:

پنج بیماری ایجاد کننده کم شنوایی

پنج بیماری ایجاد کننده کم شنوایی

دیابت و کم شنوایی:

براساس گزارش سازمان دیابت آمریکا، تقریبا 30 ملیون نفر در سال 2012 از دیابت رنج میبرده اند. و 86 میلیون نفر هم در مرحله پیش دیابتی قرار دارند که در این گروه گلوکز خون بالاتر از حد نرمال است ولی هنوز به حد بیماران دیابتی نرسیده است.بیماران مبتلا به دیابت ، 2 برابر سایر افراد به کم شنوایی مبتلا می شوند و در میان افراد پیش دیابتی هم نرخ کم شنوایی 30 در صد بیشتر از افراد نرمال است.علت ابتلای افراد دارای دیابت به کم شنوایی هنوز مورد مطالعه است ولی به نظز می رسد که سطوح بالای گلوکز می تواند به عروق خونی کوچک و اعصاب موجود در گوش داخلی آسیب وارد کرده و ایجاد کم شنوایی کند.

  • افراد دیابتی و پیش دیابتی می بایست هرساله مورد ارزیابی های شنوایی قرار گیرند .
  • ورزش روزانه،مانیتور کردن سطح گلوکز خون،حفظ وزن متعادل بدن در بیماران دیابتی برای پیشگیری از ابتلا به کم شنوایی حایز اهمیت است.
  • افراد مبتلا به دیابت درمورد استفاده از هدفون می بایست بسیار مراقبت نموده و از سطوح صدای بلند پیشگیری کنند.

آنتی بیوتیک ها و کم شنوایی:

آیا می دانید که بسیاری از آنتی بیوتیک های معمول می توانند کم شنوایی ایجاد کنند؟در حالیکه ارزش آنتی بیوتیک ها در حفظ و نجات زندگی انسان غیر قابل انکار است ولی برخی از آنها می توانند کم شنوایی ایجاد کنند از جمله عوارض دیگر این آنتی بیوتیک ها می توان ایجاد وزوز گوش و سرگیجه را نیز نام برد.

از جمله آنتی بیوتیک های ایجاد کننده کم شنوایی خانواده  آمینوگلیکوزیدها را می توان نام برد خوشبختانه امروزه مصرف این آنتی بیوتیک ها محدود به یکسری خاصی از بیماریهای باکتریایی خطرناک شده است.

  • توصیه می شود قبل استفاده از آنتی بیوتیک ها در مورد عوارض جانبی از پزشک خود راهنمایی بگیرید.

چاقی و کم شنوایی:

چه ارتباطی میان چاقی و کم شنوایی وجود دارد؟

مطالعه ای در طی سالهای 1989 تا 2009 برروی 68000 زن در ارتباط با کم شنوایی و چاقی انجام شد ، نتایج نشان داده اند که خطر ابتلا به کم شنوایی با افزایش BMI افزایش می یابد . به نظر می رسد که این ارتباط به دلیل اینست که وزن اضافه مانعی را بر سر راه انتقال اکسیژن از طریق عروق ایجاد می کند. کاهش اکسیژن رسانی به سلولهای حساس حلزون که سلولها بسیار به اکسیزن وابسته هستند باعث مرگ دایمی شان می شود.

متاسفانه جوانترها نیز از این نوع کم شنوایی محفوظ نیستند .مطالعات جدید نشان داده اند که نوجوانانی که BMI بیشتر از حد طبیعی دارند دوبرابر سایرین در ریسک خطر ابتلا به کم شنوایی قرار داردند. ولی خبر خوش در مورد نوجوانان اینکه با رژیم غذایی و ورزش امکان اصلاح کم شنوایی در آن ها وجود دارد.

بیماری قلبی و کم شنوایی:

گوش داخلی بیشتر از سایر اندامهای بدن  به تغییرات جریان خون حساس است. و ارتباط مهمی بین کم شنوایی و مشکلات قلبی عروقی وجود دارد تا آنجا که محققین براین عقیده اند که بروز کم شنوایی می تواند نشان دهنده وجود مشکلات قلبی-عروقی باشد.

کاهش و یا قطع ناگهانی جریان خون به گوش داخلی یکی از علل اصلی ابتلا به کم شنوایی ناگهانیست.

استرس و کم شنوایی:

به خوبی میدانیم که استرس می تواند به سلامت فرد آسیب وارد کند شنوایی نیز یکی از این موارد است. استرس می تواند ایجاد کم شنوایی ناگهانی کند . وززو گوش یکی از مواردیست که بسیار تحت تاثیر استرس است.

استرس مشکلات فیزیکی مانند فشار خون بالا و و بیماریهای قلبی را ایجاد می کند که این بیماریها به نوبه خود باعث آسیب به گوش داخلی و ایجاد کم شنوایی می شوند.

پنج بیماری ایجاد کننده کم شنوایی

در صورتیکه به هریک از بیماریهای ذکر شده مبتلا هستید برای چکاپ شنوایی می توانید با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:

44005315

44974855

 

1 نظر در “پنج بیماری ایجاد کننده کم شنوایی

  1. a گفت:

    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *