وجود کم شنوایی در سندرم متالولیک موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت .چگونه سندرم متابولیک باعث ایجاد کم شنوایی می شود؟اگر شما به سندرم متابولیک مبتلا هستید باید بدانید که در ریسک خطر بالاتری برای ابتلا به کم شنوایی قرار دارید. این ارتباط میان سندرم متابولیک و کم شنوایی در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است.
سندرم متابولیک چیست؟
سندرم متابولیک شرایطی است که در آن فرد به مجموعه ای از اختلالات همزمان مبتلاست . این اختلالات عبارتند از فشار خون بالا ،سطوح افزایش یافته انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم و چربی خون افزایش یافته.
فرد باید همزمان به بیش از سه نارسایی مرتبط با متابولیسم مبتلا باشد که بگوییم به سندرم متابولیک مبتلا است. این اختلالات و نارسایی ها عبارتند از:
- چاقی ( به ویژه چاقی شکمی )
- ابتلا به بیماری فشار خون : افزایش فشار خون سیستولیک ( بالاتر از 14) و دیاستولیک بالاتر از 9 میلی متر جیوه
- افزایش سطح تری گلسیرید و کاهش سطح HDL در خون
- مقاومت داشتن به هورمون انسولین
این بیماری یعنی سندرم متابولیک می تواند ریسک خطر ابتلا به بیماری دیابت و سکته را نیز افزایش دهد. سندرم دیابتیک با چاقی و کم بودن فعالیت فیزیکی ارتباط دارد.
فرم بدن سیب و گلابی
افرادی که سندرم متابولیک دارند معمولاً بدنی سیبی شکل دارند، به این معنی که کمر بزرگتری دارند و وزن زیادی را در اطراف شکم خود حمل می کنند. تصور میشود که داشتن بدن گلابیشکل، حمل بیشتر وزن به دور باسن و داشتن کمر باریکتر، خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سایر عوارض سندرم متابولیک را افزایش نمیدهد.
داشتن تنها یکی از این شرایط به معنای ابتلا به سندرم متابولیک نیست. اما این بدان معناست که شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری جدی هستید. و در صورت ابتلا به این بیماری ها، خطر عوارضی مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی حتی بیشتر می شود.
سندرم متابولیک به طور فزاینده ای شایع است و تا یک سوم بزرگسالان ایالات متحده به آن مبتلا هستند. اگر سندرم متابولیک یا هر یک از اجزای آن دارید، تغییرات تهاجمی در شیوه زندگی می تواند بروز مشکلات جدی سلامتی را به تاخیر بیندازد یا حتی از آن جلوگیری کند.
علائم ابتلا به سندرم متابولیک
بیشتر اختلالات مرتبط با سندرم متابولیک علائم یا علائم واضحی ندارند. یکی از نشانه هایی که قابل مشاهده است، دور کمر بزرگ است. و اگر قند خون شما بالا باشد، ممکن است متوجه علائم و نشانه های دیابت – مانند افزایش تشنگی و ادرار، خستگی، و تاری دید شوید.
علت سندرم متابولیک
سندرم متابولیک ارتباط نزدیکی با اضافه وزن یا چاقی و کم تحرکی دارد.همچنین با وضعیتی به نام مقاومت به انسولین مرتبط است. به طور معمول، دستگاه گوارش شما غذاهایی که می خورید را به قند تجزیه می کند. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده شما ساخته می شود و به قند کمک می کند تا وارد سلول های شما شود تا به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد.
در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین، سلول ها به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی دهند و گلوکز نمی تواند به راحتی وارد سلول ها شود. در نتیجه، سطوح قند خون شما افزایش مییابد حتی زمانی که بدنتان انسولین بیشتری را برای کاهش قند خونتان تولید میکند.
عوامل خطر ابتلا به سندرم متابولیک
عوامل زیر شانس ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش می دهند:
سن. خطر ابتلا به سندرم متابولیک با افزایش سن افزایش می یابد.
نژاد. در ایالات متحده، اسپانیایی ها – به ویژه زنان اسپانیایی تبار – به نظر می رسد در معرض بیشترین خطر ابتلا به سندرم متابولیک هستند. دلایل این امر کاملاً مشخص نیست.
چاقی. حمل وزن بیش از حد، به خصوص در شکم، خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش می دهد.
دیابت. اگر در دوران بارداری دیابت داشته اید (دیابت بارداری) یا اگر سابقه خانوادگی دیابت نوع 2 داشته باشید، احتمال ابتلا به سندرم متابولیک بیشتر است.
بیماری های دیگر. اگر تا به حال بیماری کبد چرب غیرالکلی، سندرم تخمدان پلی کیستیک یا آپنه خواب داشته باشید، خطر ابتلا به سندرم متابولیک بیشتر است.
عوارض سندرم متابولیک
داشتن سندرم متابولیک می تواند خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد:
دیابت نوع 2. اگر برای کنترل وزن اضافی خود تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد نکنید، ممکن است مقاومت به انسولین ایجاد کنید که می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود. در نهایت، مقاومت به انسولین می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود. بین دیابت و کم شنوایی نیز ارتباط وجود دارد.
بیماری قلبی و عروقی. کلسترول بالا و فشار خون بالا می تواند به ایجاد پلاک در شریان های شما کمک کند. این پلاک ها می توانند شریان های شما را تنگ و سفت کنند که می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود.
پیشگیری از سندرم متابولیک
تعهد مادام العمر به یک سبک زندگی سالم ممکن است از شرایطی که باعث سندرم متابولیک می شوند جلوگیری کند. سبک زندگی سالم شامل:
در اکثر روزها حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید
خوردن مقدار زیادی سبزیجات، میوه ها، پروتئین بدون چربی و غلات کامل
محدود کردن چربی اشباع و نمک در رژیم غذایی
حفظ وزن سالم
سیگار نکشیدن
کم شنوایی در سندرم متابولیک
مطالعات مختلف ارتباط بین کم شنوایی و سندرم متابولیک را مورد مطالعه قرار داده اند و دیده شده است که میزان کم شنوایی در سندرم متابولیک بیشتر از سایرین است.
در یک مطالعه کراس سکشنال در ایران 11114 (یازده هزار و صد و چهارده ) مرد از آذربایجان غربی در محدوده سنی 20-60 سال مورد ارزیابی قرار گرفتند. که از بین این افراد 3202 فرد مبتلا به سندرم متابولیک بودند . ارتباط میان سندرم متابولیک و کم شنوایی در این مطالعه بررسی شد و دیده شد که احتمال ابتلا به کم شنوایی در افراد مبتلا به سندرم متابولیک بیشتر است.
در بررسی هر یک از بیماریهای تشکیل دهنده سندروم متابولیک به تنهایی نیز دیده شده است که احتمال ابتلا به کم شنوایی در مبتلایان به هر یک از نارسایی های تشکیل دهنده این بیماری هم بیشتر است. به عنوان مثال دیده شده است که بین ابتلا به دیابت و کم شنوایی ارتباط وجود دارد برای اطلاع بیشتر اینجا کلیک کنید.برای دانستن ارتباط بین چاقی و کم شنوایی این مقاله را بخوانید.
در صورت ابتلا به این سندرم و یا هریک از اجزای تشکیل دهنده آن برای آگاهی از وضعیت شنوایی و پیشگیری از پیشرفت کم شنوایی به مراکز شنوایی و سمعک آوای امید مراجعه کنید .
مرکز شنوایی آوای امید
44005315
09194707047
استفاده کردم
سلام
ممنون از شما