کم شنوایی گوش راست – گوش چپ
کم شنوایی گوش راست – چپ
هشدار اولیه:
در صورتیکه به طور ناگهانی به کم شنوایی یک گوش ( گوش راست یا چپ ) مبتلا شده اید با کلیک برروی کم شنوایی ناگهانی فرصت را از دست ندهید و سریعتر اقدام کنید در غیر اینصورت با خواندن مطلب زیر اطلاعات مفیدی در باره کم شنوایی در یک گوش دریافت کنید.
کم شنوایی گوش راست – گوش چپ
آیا شما هنگام صحبت دیگران یک گوش خود را به سمت آنها می گردانید؟ قبل از شرکت در یک جلسه جای خود را طوری انتخاب می کنید که دیگران در سمت گوش بهتر شما قرار بگیرند؟ آیا دوستان شما در مورد شنوایی شما گیج شده اند چون گاهی خوب می شنوید( زمانی که گوینده در سمت بهتر شما است) و گاهی اصلا متوجه نمی شوید(زمانیکه گوینده در سمت گوش بدتر شما است)؟
شما به کم شنوایی یک طرفه مبتلا هستید
بسیاری از افراد از کم شنوایی یک طرفه رنج می برند و آمار نشان داده است که 24 درصد از این افراد به خاطر کم شنوایی یک طرفه خود خواسته و یا به اجبار از کارکناره گیری کرده اند.
یکی از اثرات جانبی بسیار ظریف که کمتر به آن توجه می شود کناره گیری تدریجی افراد با کم شنوایی یک طرفه از موقعیت هاییست که نیاز به شنیدن دارد. کم شنوایی در یک گوش می تواند عوارض جانبی جدی ای با پیامد های اساسی در رابطه با سلامت، روابط اجتماعی و نوع زندگی ایجاد کند.
با اینحال خیلی ها برای کم شنوایی یک طرفه اقدامی نمی کنند این افراد تصور می کنند که کم شنوایی یکطرفه اختلال نیست زیرا با گوش دیگر می شنوند.
کم شنوایی یک طرفه تنها مختص به بزرگسالان نیست و می تواند در کودکان نیز رخ دهد تقریبا از هر 1000 کودک یک کودک با کم شنوایی یک طرفه متولد می شود.و 3 درصد کودکان در سنین مدرسه به کم شنوایی یک طرفه مبتلا هستند.کودکان مبتلا به کم شنوایی یک طرفه در ریسک خطر بالاتری برای بروز اختلالات تحصیلی ، اجتماعی – عاطفی و اختلالات گفتاری قرار دارند.
اینکه کم شنوایی یک گوش تا چه میزان بر فرد تاثیر گذار باشد به فاکتورهای مختلفی مانند سن شروع کم شنوایی یکطرفه، میزان کم شنوایی در گوش مبتلا ، الگوی فرکانسی کم شنوایی در آن گوش ، و وضعیت گوش سالم شما بستگی دارد.
دلایل ایجاد کم شنوایی یک طرفه:
- کم شنوایی ژنتیکی یا ارثی
- ابنورمالی های گوش خارجی ، میانی یا داخلی
- برخی از سندرم ها
- برخی بیماریها و یا عفونت ها ( مانند اوریون )
- مصرف برخی از داروها
- ضربه به سر
- در معرض صدای بلند بودن
- آسیب های مغزی
کم شنوایی یک طرفه چه مشکلاتی می تواند ایجاد کند؟
اشکال در تشخیص گفتار در محیط های شلوغ:
اکر به کم شنوایی یک طرفه مبتلا هستید مهمترین مشکلی که می تواند وجود داشته باشد دشواری تشخیص گفتار در محیط های پر سر و صداست . این مشکل می تواند تا حدی زیاد باشد که شما را از رفتن به محیط های پر سر و صدا مانند مهمانی و یا رستوران منصرف کند.
تفکیک شنیده های سمت چپ از سمت راست:
وقتی شما یک گوش مبتلا به کم شنوایی دارید گو ش بهتر شما می تواند صداهایی را که از سمت گوش مبتلا به کمش نوایی می آید بشنود اما سر شما این امواج صوتی را مسدود و دچار اعوجاج می کند . ام.اج صوتی می توانند موانع را دور بزنند اما همینطور که در حال دور زدن موانع هستند از انرژی آنها کاسته می شود و دچار اعوجاج می شوند. برای تصور این نوع کم شنوایی می توان اینطور تصور کرد که مثلا صدای تلویزیون از اتاق دیگر شنیده می شود. این اعوجاج می تواند منجر به بد شنیدن صدای گوینده می شود .
اختلال در مکان یابی صدا:
کم شنوایی یکطرفه همچنین می تواند باعث اشکال در جهت یابی و مکان یابی صدا شود . مثلا وقتی فرد مبتلا به کم شنوایی یک طرفه در دریک مکان عمومی و یا جلسه گروهی است تشخیص اینکه صدا از کجا امده است بسیار دشوار است.
چه راهکارهایی برای درمان کم شنوایی یک طرفه وجود دارد؟
سیستم های CROS/BICROS
در کم شنوایی ها ی یک طرفه عمیق قرار دادن دستگاههای خاصی برای انتقال صدا از سمت گوش مبتلا به کم شنوایی به سمت گوش سالم می تواند مشکل درک گفتار در محیط های پر سر و صدا را حل کند. این وسیله به میزان قابل توجهی می تواند شنوایی را بهبود دهد. سیتم های CROS/BICROS جدید بسیار بهبود یافته اند.
استفاده از میکروفن های بی سیم (wireless microphones):
با استفاده از این ابزرا می توان هم بر مشکل شنیدن در محیط های پر سر و صدا و هم بر مشکل مکان یابی صدا غلبه کرد.
استفاده از سمعک:
برای بسیاری از افراد مبتلا به کم شنوایی یک طرفه که شروع به استفاده از سمعک می کنند بسیار هیجان انگیز است که می توانند صدا را از دو گوش بشنوند . این افراد بیان کرده اند که شنیدن با دو گوش برای انها وضوح بسیار زیادی دارد و راحتتر می شنوند.
طبیعی است که شنوایی با دو گوش کاملا بهتر از شنوایی با یک گوش است.
برای انتخاب راه درمان مناسب ، ابتدا باید میزان کم شنوایی و الگوی ان تعین شود برای این کار به مراکز شنوایی سنجی معتبر مراجعه کنید و در صورتیکه به تشخیص شنوایی شناس خود با سمعک کم شنوایی شما جبران می شود سریع برای گرفتن سمعک اقدام کنید. متخصص شنوایی شناسی با انجام فیتینگ مناسب می تواند مشکل شما را به طور کامل حل کند.
کم شنوایی درمان نشده نه تنها با گذشت زمان می تواند بدتر شود بلکه این اختلال می تواند بر عملکرد گوش بهتر نیز اثر بگذارد.
کاشت حلزون :
در صورتیکه یکی از گوش ها به کم شنوایی عمیق مبتلا باشد و هیچ کدام از راهکارهای بالا کارآمد نباشد می توان از کاشت حلزون استفاده کرد . برای آشنایی با کاندیداتوری کاشت حلزون به مراکز شنوایی سنجی معتبر مراجعه کنید.
کم شنوایی گوش راست-چپ
مرکز شنوایی سنجی و سمعک آوای امید
0214005315
09194707047
با سلام مادر من دچار کم شنوایی ناگهانی شده بود که با مراجعه به موقع درمان شد . با تشکر از زحمات خانم دکتر عزیز