همه چیز در مورد گوش و شنوایی

درمان کم شنوایی هرچه سریعتر بهتر

درمان کم شنوایی: هرچه سریعتر ، بهتر

درمان کم شنوایی: هرچه سریعتر ، بهتر

درمان کم شنوایی: هرچه سریعتر ، بهتر

هیچ سنی برای درمان کم شنوایی زود نیست

درمان کم شنوایی:هرچه سریعتر ، بهتر

همه ما این جمله را شنیده ایم که “پیشگیری بهتر از درمان است”

اکنون به خوبی می دانیم که کم شنوایی سومین بیماری شایع در دوران سالمندی ( بعد ازآرتریت و فشار خون ) است.

این به این معنی نیست که با افزایش سن از 60 سالگی ، یک روز صبح از خواب بیدار می شویم و متوجه می شویم که مبتلا به کم شنوایی شده ایم . به هیچ وجه اینگونه نیست. فرآیند کم شنوایی تدریجی و پیشرونده است و بسیاری از متخصصین بر این باورند که از دهه 40 زندگی آغاز می شود.

کم شنوایی ناشی از سن(پیرگوشی) همیشه قابل پیشگیری نیست. بهترین کاری که برای آن می توان انجام داد ارزیابی های منظم در دوران بزرگسالی و استفاده از سمعک به محض تشخیص وجود کم شنوایی است.

  قانون استفاده از عضلات و مفصلها در مورد شنوایی نیز صدق می کند . این قانون در مورد عضلات بیان می کند که یا عضله را روزانه به کار ببر و تقویتش کن و یا اینکه در صورت عدم استفاده تحلیل می رود. دانستن وجود کم شنوایی وآشنایی با روش های درمانی موجود مانند استفاده از سمعک  باعث می شود تا زمان از دست نرفته است، از تحلیل شنوایی جلوگیری شود.

درمان کم شنوایی:هرچه سریعتر ، بهتر

ولی من برای استفاده از سمعک خیلی جوانم!

حتی نوزادان،کودکان، جوانان و نوجوانان ممکن است که به کم شنوایی مبتلا شوند بنابراین اینکه شما در سن 40 سالگی هستید برای درمان کم شنوایی زود نیست.

اگرچه همه به خوبی می دانیم که سلولهای مویی گوش داخلی که مسئول انتقال و تقویت صدا هستند با افزایش سن از بین می روند و در سن 65 سالگی از هر سه نفر یک نفر به کم شنوایی مبتلا می شود ولی این پدیده از سنین پایینتر به صورت تدریجی اغاز می شود.

آمار منشتر شده از better hearing institute  نشان داده است که 65 درصد افراد مبتلا به کم شنوایی سنی کمتراز 65 سال دارند. بیشتر از 6 میلیون آمریکایی در سن 18 تا 44 سال به کم شنوایی مبتلا هستند و 1.5 میلیون در سنین مدرسه به کم شنوایی مبتلا هستند. بنابراین واقعیت اینست که هیچ سنی برای ابتلا به کم شنوایی و استفاده از سمعک زود نیست.

چرا صبر کردن و درمان نکردن باعث بدتر شدن شرایط می شود؟

درمان کم شنوایی:هرچه سریعتر ، بهتر

اثرات نامطلوب عدم درمان کم شنوایی را از دو جنبه می توان بیان کرد

اثر برروی سیستم مرکزی مغز: گوشها صدا را تقویت کرده و به مغز منتقل می کنند اما کار اصلی تجزیه و تحلیل به عهده نیمکره های مغزی است. در صورتیکه فرد به دلیل وجود کم شنوایی  صدا را به خوبی دریافت نکند مانند قاعده “استفاده از ماهیچه های بدن” قسمت شنوایی مغز به تدریج با مشکلاتی مواجه می شود و تیزی شنوایی از بین می رود. کم شنوایی به تدریج باعث ایجاد اختلال در عملکرد حافظه شنوایی و حافظه کوتاه مدت  می شود و عوارضی نظیر کاهش عملکرد شناختی و ابتلا به آلزایمر را به همراه دارد.

اثر برروی زندگی فرد:کم شنوایی برروی جنبه های مختلف زندگی فرد، از میزان درآمد و موفقیت شغلی گرفته تا ایجاد افسردگی دخیل است. مطالعات نشان داده اند کم شنوایی می تواند ایجاد مشکلات عاطفی، احساسی، روانشناختی کند و ارتباط و مهارت های زبانی را تحت تاثیر قرار دهد.

هرچقدر فرد زودتر برای درمان کم شنوایی اقدام کند عوارض ایجاد شده کمتر خواهد بود. لازم به ذکر است که درمان کم شنوایی تنها محدود به استفاده از سمعک نمی باشد گاهی با یک آموزش ساده ی تقویت حافظه شنوایی  و یا مهارت های شنوایی   به راحتی می توان از عوارض کم شنوایی مصون ماند.

اگر شما جزو آندسته از افرادی هستید که معتقدند شنوایی شان خوب است ما به شما تبریک می گوییم ولی چک سالیانه را فراموش نکنید زیرا کم شنوایی بسیار موذی و تدریجی است.

درمان کم شنوایی:هرچه سریعتر ، بهتر

3 نظر در “درمان کم شنوایی هرچه سریعتر بهتر

  1. پیشگری بهتر از درمانه

  2. علیرضا خلیلی گفت:

    سلام خدمت شما. علیرضا خلیلی هستم 18 ساله از شمال. به دلیل پیوند کلیه دچار کم شنوایی شدم و عصب شنوایم قطع شده ولی همچنان صداهای اطرافو ضعیف میشنوم تقریبا 4 ساله به این وضع دچارم میخواستم بدونم درمانی برای این مشکل وجود داره لطفا راهنمایی کنید!

  3. سایت گفت:

    با مراجعه به کلینیک آوای امید و بعد از انجام تست های کامل برای وضعیت شنوایی شما تصمیمی گرفته میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *