کم شنوایی

رفتارهای تهدید کننده حس شنوایی

رفتارهای تهدید کننده شنوایی

رفتارهای تهدید کننده شنوایی

گوش یکی از پیچیده ترین اعضای بدن است. مهمترین وسیله ارتباطی انسان با دنیای اطراف خودش از طریق دریافت صوت است و همچنین در حفظ تعادل نقش مهمی دارد. هر اختلال و بیماری مربوط به گوش سلامت عمومی انسان را به خطر می اندازد. در این مقاله به مرور رفتارهای خطرساز و تهدیدکننده حس شنوایی می پردازیم:

کارکردن با مته و دریل‌ بدون استفاده از محافظ گوش‌

اگر شغلتان ایجاب می‌کند مدام با دریل و مته سروکار داشته باشید ، حواستان بیشتر به مراقبت و سلامت گوشهای تان باشد. سروصدایی که این ابزارها ایجاد می‌کنند ، بالاتر از ۸۵ دسی ‌بل است که ممکن است سلامت عصب شنوایی و سلول های شنوایی را به خطر بیندازد و در‌طولانی‌مدت باعث آسیب‌ جدی شود.

متاسفانه شیوع ابتلا به کم شنوایی در افراد شاغلی که مدام در معرض این‌ گونه صداها قرار دارند ، بیشتر است. این مشکل قابل جراحی نیست و معمولا با وزوز گوش نیز همراه است. بهتر است بدانید سنگینی گوش یا کم‌ شنوایی دومین بیماری مربوط به مشاغل محسوب می‌شود.

توصیه می شود حتما درحین استفاده از وسیله ی پرسروصدا برای طولانی مدت یا حتی ساعاتی کم ، محافظ صوتی را بر روی گوش هایتان قرار دهید تا شدت صدای ورودی را کاهش دهد. همچنین میزان آسیب پذیر شدن عصب گوش تان را کم کند یا تا حد امکان به تاخیر اندازد.

شیرجه زدن های عمیق و زیاد در استخر

شیرجه ‌زن های حرفه‌ ای که مدام در استخر شیرجه می ‌زنند باید مراقب احتمال ابتلا به کم‌ شنوایی موقت باشد. در این موارد فشار آب مشکل‌ ساز می‌شود و درد جزئی در گوش ها پدید می‌آورد.

توجه داشته باشید شیرجه ‌زدن از ارتفاع خیلی زیاد ممکن است باعث بروز مشکلات دائمی شنوایی شود . برای پیشگیری از مشکل کم‌ شنوایی موقت حتما از قالب گوش شنا استفاده کنید.

گوش‌دادن به موزیک با صدای بلند و مدت زمان طولانی

پیشرفت تکنولوژی به ارتقا سطح کیفیت زندگی ما کمک کرده اما یک سری مشکلات هم برای سلامت عمومی انسان ایجاد کرده است مثلا بسیاری از جوانان امروزی عادت دارند که ساعتها به موزیک از طریق هدفون/هندزفری گوش بدهند.

متاسفانه این عادت باعث شده که تعداد مراجعین جوان که استفاده ی روزمره از هدفون یا هندزفری دارند و از شنوایی خود شاکی هستند رو به افزایش رود. جالب است بدانید که شکایت آن ها اغلب سوت زدن گوش است که معروف به وزوز می باشد.

خطر اصلی موسیقی این است که لذت گوش ‌دادن به آن ، میزان انرژی دریافتی از طریق گوشها را می‌پوشاند. یعنی شما اصلا متوجه فشاری که به گوشهایتان وارد می‌شود ، نمی‌شوید. توصیه می شود که در صورت عدم ضرورت استفاده از چنین وسیله هایی را به کلی کنار بگذارید و اگر که شغل شما یا موارد دیگر ایجاب می کند که از هدفون/هندزفری استفاده کنید بهتر است شدت صدا از حدی که به شما هشدار داده می شود بالاتر نبرید.

بوسیدن لاله‌ گوش کودک

شاید بوسیدن لاله‌ گوش فرزند برای ابراز محبت باشد ، اما همین عادت بظاهر ساده ممکن است برای قوه شنوایی خطرساز باشد. این کار دَمشی روی پرده‌ گوش و در پی آن تلاطمی در مایع حلزونی گوش یا گوش درونی ایجاد می‌کند که متاسفانه گاهی به بروز مشکلات شنوایی منجر می‌شود.

به گفته‌ برخی بیماران ، بوسیدن گوش قابل مقایسه با صدای توپی است که به گوش برخورد می‌کند. بهتر است از بوسیدن لاله گوش فرزند کوچکتان بپرهیزید.

فریاد کشیدن در گوش

هیچ‌وقت به شوخی یا از روی عصبانیت در گوش فرد دیگری فریاد نکشید . این کار بیش از این‌ که آزاردهنده باشد ، برای قوه‌ شنوایی خطرآفرین است. فریاد زدن در‌ گوش‌ باعث بروز ترومای صوتی می‌شود. در واقع اگر صدای ما به ‌طور متوسط ۵۰  دسی‌ بل باشد وقتی فریاد می‌کشیم به صد دسی‌ بل هم می‌رسد و گوش انسان ممکن است با ۸۰ دسی ‌بل نیز دچار کم شنوایی شود. از فریاد زدن در حفره‌ گوش دیگران خودداری کنید و به هیچ‌ کس اجازه ندهید این کار را با شما بکند.

این ها موارد شایعی هستند که شکایت اکثر مراجعین به کلینیک شنوایی می باشد و طی تاریخچه گیری از افراد متوجه شدیم که چندین عوامل تهدیدکننده حس شنوایی جزو موارد ذکرشده هستند. به امید اینکه بیشتر مراقب سلامت خودمان باشیم.

کلینیک شنوایی آوای امید

درصورت مراجعه و تعیین وقت با شماره 09194707047 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *