همه چیز در مورد گوش و شنوایی

کشیدن گوش کودک

کشیدن گوش کودک

کشیدن گوش کودک

بانزدیک شدن به فصول سرد سال و آغاز مدارس شیوع سرماخوردگی زیاد می شود. جالب است بدانید که اغلب با والدینی مواجه می شویم که به کلینیک شنوایی اوای امید مراجعه کرده اند و از این موضوع شکایت دارند که کودک ما چند روزی است که گوش خود را می کشد یا بیشتر اوقات دستش روی گوشش است.

همانطور که در مطالب قبل بسیار گفته شده، گوش خود دارای 3 بخش است که دراین جا متناسب با موضوع این مقاله بیشتر به گوش میانی می پردازیم.

بین گوش میانی و حلق یک ارتباطی از طریق لوله ای بنام شیپوراستاش برقرار می شود. شیپور استاش یک لوله ی 2-3 سانتی متری است که از یک سری عضلات تشکیل شده، این عضلات در کودکان مخصوصا آنهایی که آلرژی-لوزه سوم دارند بخوبی عمل نمی کند و این بدعملکردی باعث ایجاد یک حس کیپی در گوش می شود.

در کودکان، ورود عامل بیماری زا باعث ایجاد التهابی در ناحیه گوش و حلق شان می شود. همزمان باعث تنگ شدن دهانه ی پایینی لوله استاش می شود که عمل هواگیری گوش میانی بخوبی صورت نمی گیرد و فشار گوش میانی منفی می شود انگار که داخل گوش کیپ شده است و صداها خفه و بم نسبت به قبل شنیده می شوند.

وقتی که فشار گوش میانی به مرور بیشترمی شود(درحالت عادی بایستی0 باشد که با پیشرفت سرماخوردگی منفی تر می شود)، اعصاب گوش میانی به مغز پیام برده و آن موقع است که کودک لاله ی گوش خود را می کشد یا مدام دستش را روی گوشش می گذارد و یک حالت بی قراری دارد.

زمانی که دهانه ی شیپور استاش کاملا بسته شود دیگر هیچ هوایی از حلق و گوش ردوبدل نمی شود و گوش شروع به ترشحات چرکی می کند و درنهایت پشت پرده ی گوش پرازعفونت و مایع می شود. در این مرحله ممکن است کودک تان تب کند و کم شنوایی موقت رخ دهد طوری که متوجه صداهای آهسته اطرافش نشود.

دقت کنید که در یک گوش سالم پشت پرده ی صماخ و درفضای گوش میانی هیچ گونه مایعی نبایستی وجود داشته باشد و آن فضا باید از هوا پرشده باشد. درصورتی که حتی عفونت بسیار کم شروع به ترشح کند دیگر آن گوش یک گوش سالم نیست و بایستی هرچه سریعتر جهت جلوگیری از پیشرفت عفونت به دکتر مراجعه کرد.

پزشکان معمولا داروهای آنتی بیوتیک(به اصطلاح چرک خشک کن)-ضدالتهاب-ضد احتقان تجویز می کنند.

والدین گرامی مدنظر داشته باشید که اگر کودک شما لوزه ی سوم داشته باشد این شرایط، باهردفعه ای که کودک شما سرما بخورد تکرار می شود و رفت و برگشت عفونت می تواند برای گوش و شنوایی فرزنداتان بسیار مخرب باشد چرا که تکرار زیاد می تواند به عصب شنوایی آسیب بزند و باعث شود که کم شنوایی موقت کودک خود تبدیل به کم شنوایی دائمی شود.

بهتر است که عامل را حذف کنید و این عامل چیزی جزء بزرگ بودن لوزه فرزندتان نیست.

همچنین برای بهبود شرایط بهتر است یک سری نکات را رایت بفرمایید:

کودک نباید به استخر برود.

کودک نباید در معرض مستقیم باد کولر قرار بگیرد.

بهتر است سر و گردن طفل خود گرم نگه داشته شود.

کودک باید منظم و سر ساعت داروی خود را مصرف کند.

جهت مراجعه و تعیین نوبت با شماره تلفن 09194707047 تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *