بزرگسال

زمان مناسب برای چکاپ شنوایی در سنین مختلف

چکاپ شنوایی

چکاپ شنوایی یکی از مواردی است که به ویژه در ایران مغفول مانده است .طبق مطالعات اخیر انجام شده در آمریکا، نتایج نشان دهنده آن است که حدود 30 درصد افراد بیش از یک دهه است که شنوایی سنجی انجام نداده اند. بعنوان مثال آن ها می دانند که زمان تعویض روغن ماشینشان کی است یا هر 6ماه یکبار به مطب دندان پزشکی مراجعه می کنند اما به سختی، زمان آخرین سنجش شنوایی را به یاد می آورند.

سنجش شنوایی روتین فواید زیادی دارد و به چند علت که متخصصان شنوایی موافق این چکاپ دوره ای هستند. یکی از موارد آن است که یک فردی که تحصیلاتی در این زمینه ندارد متوجه علائم زودرس کم شنوایی نمی شود و ممکن است این مشکل تبدیل به کم شنوایی دائمی شود.

آگاهی به چکاپ دوره ای سنجش شنوایی و انجام آن می تواند به داشتن شنوایی بهتر در طول زندگی کمک کند.

زمان مناسب برای چکاپ دوره ای شنوایی چه زمانی است؟

اینکه بهترین زمان برای سنجش شنوایی دوره ای چه زمانی است بسیار بستگی به سن دارد. و از نوزادی تا بزرگسالی برنامه متفاوتی دارد . البته در تمام سنی چکاپ دوره ای شنوایی در نظر گرفته شده است.

چکاپ دوره ای شنوایی نوزادان

مثلا نوزادان از بدو تولد تا 3 ماهگی بر اساس بازه زمانی تعیین شده می بایست چکاپ های دوره ای انجام دهند . در نوزادانی که ریسک فاکتور خطر دارند تا 3 ماهگی نیاز به ارزیابی های شنوایی و انجام شنوایی سنجی نوزادی با توجه به برنامه اعلام شده توسط متخصص شنوایی و پزشک ضروری است. برای اطلاع بیشتر در مورد شنوایی سنجی نوزادان و زمان های تعیین شده برای آن می توانید مقاله مرتبط را بخوانید.

چکاپ شنوایی دوره ای کودکان

در کودکان به دلیل شیوع بالای عفونت گوش در این سنین و پنهان بودن این عفونت انجام شنوایی سنجی دوره ای در سنین 3 سالگی توصیه می شود. یک چکاپ دوره ای شنوایی در سن 7 سالگی و در واقع پیش از ورود به مدرسه برای اطمینان از سلامت شنوایی کودک نیز اجباری است.

روش های شنوایی سنجی کودکان با بزرگسالان متفاوت است برای اطلاع بیشتر مقاله شنوایی سنجی کودکان را مطالعه کنید.

اطفال PS

چکاپ شنوایی

چکاپ شنوایی بزرگسالان

در بزرگسالان نیز بسته به شغل و شرایط و سن دقیق چکاپ های دوره ای ضروری است .

اگر که شما یا یکی از عزیزانتان بیش از ده سال است که سنجش شنوایی انجام نداده است و اقدام به چکاپ دوره ای نکند، همه چیز به سن او برمی گردد. به این علت است که متخصصان شنوایی بر پایه سن فرد چندین پیشنهاد برای وی دارند:

چکاپ شنوایی برای بزرگسالان زیر سن 50 سال

در صورتیکه شما در محیط پرسر و صدا کار می کنید انجام چکاپ شنوایی دوره ای هرساله برای اطمینان از عدم آسیب صدای بلند به سیستم شنوایی شما ضروری است . بجز این مورد اگر شما مشاغل حساسی دارید که سر و صدای بلندی ندارد اما نیازمند شنیدن کوچکترین صداها است مانند خلبانی، کاپتانی کشتی و هواپیما ، پرستاری که در بخش ICU کار می کند و باید کوچکترین آلارم ها را بشنود در این صورت چکاپ های شنوایی شغلی هر ساله برای شما اجباری است

اگر هیچ کدام از موارد گفته شده را ندارید بر حسب شرایط توصیه می شود که هر 3 تا 10 سال یکبار سنجش شنوایی را تکرار کنید، چراکه نیازی به چکاپ بیشتر نیست اما دقت کنید از ده سال طولانی تر نشود.

چکاپ شنوایی برای بزرگسالان بالای 50 سال

بنابر تحقیقات و تجربیات بالینی متخصصین شنوایی  کلینیک شنوایی و سمعک آوای امید، اگر خود شما یا اطرافیانتان بالاتر از 50 سال دارید بایستی سالانه تست شنوایی را انجام دهید چرا که کم شنوایی در این سن شیوع پیدا می کند و می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.پیرگوشی فرآیندی است که در سنین 42 الی 43 سال به تدریج آغاز می شود و در سنین بالای 50 سال به حدی می رسد که می تواند توسط خود فرد و یا اطرافیان احساس شود.

بزرگسالان PS

چکاپ شنوایی بزرگسالان

بایستی دقت کرد که چکاپ شنوایی سالیانه در صورتی گفته می شود که هیچ تغییر بخصوصی در میزان شنوایی حس نکنید اما اگر چنانچه تغییر خاصی بوجود آمد چه این تغییر ناگهانی باشد و چه به تدریج رخ دهد باید سریع به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید.تغییر ناگهانی شنوایی و گرفتگی گوش به صورت ناگهانی جزو موارد اورژانس محسوب می شود.

تغییراتی تدریجی که ممکن است در شنوایی فرد بوجود آید شامل موارد ذیل می باشد:

  • در محیط های پرسروصدا به سختی متوجه گفته ها و صحبت های اطرافیانتان شوید
  • صداها برایتان گُنگ باشد طوریکه حس کنید در گوشتان آب رفته است
  • به سختی متوجه واج هایی مثل (س/ش/ف و..) شوید، چراکه این همخوان ها دارای بیس فرکانس زیر می باشند که اغلب افراد درهنگام مواجه با کم شنوایی در درک کلماتی که دارای واج های نام برده هستند به چالش کشیده می شوند و به سختی متوجه می شوند.
  • ولوم تلویزیون یا رادیو یا ضبط ماشین را زیاد می کنید.
  • از طرف مقابل خود می خواهید که شمرده تر صحبت کند یا از آن ها می خواهید که گفته هایشان را تکرار کنند
  • صحبت کردن از طریق موبایل و تلفن برایتان سخت می شود

در این موارد هرچه سریع تر به متخصص شنوایی مراجعه کنید مشکلات کمتری در پیش رو شما بوجود خواهد آمد و گزینه های بیشتر و بهتری برای درمان در پیش رو است.

از جمله فوائد دیگر چکاپ شنوایی به صورت دوره ای ، می توان به این مورد اشاره کرد که شما همیشه یک پایه از شنوایی خود دارید و هروقت که کم شنوایی شروع به پیشرفت کرد می توانید با اصلاح یک سری موارد جلوی آن را بگیرید.

بعنوان مثال، اگر از هندزفری زیاد استفاده می کنید در صورتی که برایتان ضروری و حتمی نیست متوجه می شوید که باید کمتر از آن استفاده کنید یا مثلا اگر در محیط های پرسروصدا مشغول به کار هستید از محافظ های گوشی استفاده کنید تا از میزان شدت ورودی صدا کاسته شود.

تیم تخصصی کلینیک سمعک آوای امید مفتخر است که با ارائه بهترین خدمات در غرب تهران، در صورت نیاز به شما عزیزان کمک کند. درصورت دریافت مشاوره رایگان و تعیین نوبت با شماره تلفن 09194707047 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *