شنوایی سنجی نوزادان
سال های نخست زندگی برای رشد مهارت های گفتاری و زبانی اهمیت بسیار دارد. کم شنوایی مشکلات عاطفی، روحی و آموزشی زیادی را برای کودک ایجاد می کند و تا حد بسیاری آینده او و زندگی خانواده او را دچار آسیب خواهد کرد.
از آنجائی که مهمترین مرحله یادگیری زبان قبل از سه سالگی است، اگر بتوانیم کم شنوایی را درسن زیر 3 ماهگی تشخیص و قبل از 6 ماهگی درمان یا توانبخشی نمائیم می توانیم از مشکلات زیادی که به علت دیر تشخیص دادن کم شنوایی بوجود می آیند، پیشگیری کنیم.
تست های شنوایی نوزادان شامل تست های ABR و TEOAE و ASSR تعیین شده و در حال حاضر تمامی نوزادان و شیرخواران بلافاصله پس از تولد بایستی با روشهای فوق آزمایش شوند.
تست OAE
در OAE یک پروب کوچک داخل مجرای گوش نوزاد قرار می گیرد و دستگاه بصورت یک اسکن شنوایی به طور اتوماتیک صدایی را وارد گوشی نوزاد کرده و بازتاب آن را پردازش می کند. خوشبختانه انجام این آزمایش محدودیت سنی ندارد.
در صورت سلامت مسیر انتقال صدا به گوش میانی و عدم وجود هرگونه عفونت در گوش میانی) و نیز سلامت سیستم حلزون شنوایی، نتیجه تست OAE (گذر) خواهد بود و در صورت وجود مشکل در هر یک از قسمت های فوق نتیجه REFER (ارجاع) گزارش می شود.
تست ABR
ABR ، رایج ترین پاسخ برانگیخته شنوایی است که به عملکرد عصب و راه های شنوایی ساقه مغز، حساس است. از این آزمایش برای تعیین حساسیت شنوایی مانند تعیین آستانه های شنوایی در نوزادان وعملکرد عصب شنوایی و ساقه مغز استفاده می شود.
برای انجام ABR ، نوزاد بهتر است خوابیده باشد وغالباً با نصب سه الکترود روی سه جای سر نوزاد، امواج ثبت می گردد و درنهایت آستانه های شنوایی مشخص می شود.
از آنجائی که کم شنوایی اکتسابی نیز می تواند بعد از تولد و طی چند ماه اول زندگی شیرخوار و یا کودک را دچار کند، بهتر است پس از غربالگری شنوایی تا سن 5 سالگی در دوره های 6 ماهه یا یک ساله مجدداً آزمایش تکرار شود تا طی مراحل رشد از سلامت کامل شنوایی هر دو گوش مطمئن باشیم.
تست ASSR
ASSR یکی از آزمایش های جدید در حیطه پاسخ های برانگیخته شنوایی است که از قابلیت های منحصر به فردی برخوردار است. انجام این آزمایش، محدودیت سنی ندارد و از سطح هوشیاری فرد متأثر نمی گردد. با انجام ASSR می توان بدون نیاز به همکاری فرد، آستانه های شنیداری را در فرکانس های مختلف اندازه گیری کرد، و وضعیت شنوایی فرد را از حد شنوایی طبیعی تا کم شنوایی عمیق، به طور دقیق مشخص نمود.
با این تست می توان وضعیت شنوایی در کلیه کودکان و افراد سخت آزمون ( کم توان ذهنی، طیف اوتیسم، اختلالات رشدی و یادگیری، متمارض و غیره ) را مشخص نمود.
شنوایی سنجی نوزادان در کلینیک آوای امید
کلینیک شنوایی آوای امید مجهز به پیشرفته ترین فناوری های ارزیابی سیستم شنوایی می باشد. این کلینیک شامل بخش های : آزمون های الکتروفیزیولوژیک ( شامل ABR OAE، ASSR ) جهت ارزیابی شنوایی نوزادان – بخش تجویز سمعک مخصوص کودکان و نوزادان و مشاوره کاشت حلزون می باشد.
این مرکز شنوایی به پیشرفته ترین سیستم های انجام آزمون های فیزیولوژیک والکتروفیزیولوژیک مجهز شده است و در راستای فراهم سازی امکانات مورد نیاز جهت تعیین آستانه های دقیق شنوایی نوزادان توسعه یافته است. قابلیت های ویژه دستگاه های این کلینیک شنوایی سنجی باعث می شود تا بتوان آزمون های حساسی همچون ASSR ، ABR و OAE را انجام داد.
جهت انجام تست های شنوایی سنجی نوزادان و تعیین وقت قبلی با شماره 09194707047 تماس حاصل فرمایید.