همه چیز در مورد گوش و شنوایی

5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

  • مغزدر فرآیند شنوایی فعال است

آیا تاکنون فکر کرده اید که وقتی صدا وارد گوش می شود چه اتفاقی رخ می دهد؟

همانطور که مغز تصاویر رسیده از چشمها را تفسیر می کند ، مغز مسئول تفسیر اطلاعات رسیده از گوشهاست. به زبان ساده گوش اینگونه کار می کند:

  • گوش خارجی(لاله گوش)مانند آنتن  عمل می کند و اصوات را جمع می کند و  به سمت گوش داخلی هدایت می کند.
  • گوش داخلی اصوات را به ایمپالس الکتریکی تبدیل کرده و ازطریق عصب شنوایی به سمت مغز هدایت می کند
  • وقتی که ایمپالس های  الکتریکی به مغز رسیدند ، مغز آنها را به اصوات قابل درک تبدیل می کند.

 

  • یک ساختار مویی مسئول شنواییست:

آیا می دانید مسئول اصلی تبدیل صدا به سیگنال الکتریکی سلولهای مویی واقع در حلزون هستند؟

این سلولهای مژک مانند(مویی) حدود 16000 تا هستند که مانند فرش داخل حلزون گوش را پوشش داد اند . سلولهای مویی در هر بخش حلزون مسئول تبدیل زیر و بمی خاصی هستند مانند دکمه های پیانو. وقتی این سلواها از بین میروند توانایی شنوایی انسان در آن زیر و بمی خاص از بین می رود. متاسفانه این سلول ها در صورت تخریب ، ترمیم نمی شوند و دوباره رشد نمی کنند.

خیلی چیزها میتوانند به این سلولهای حساس مویی آسیب وارد کنند ولی کم شنوای ناشی از صدا (نویز شایعترین آنهاست و کاملا قابل پیشگیریست. متخصصین شنوایی براین عقیده اند که اگر بتوانیم خود را  از صدای بالاتر از 85 دسی بل دور کنیم می توانیم از آسیب به این سلولهای حساس جلوگیری کنیم.

  • گوش چپ احساسی تر از گوش راست است:

دانشمندان کشف کرده اند که گوش راست و چپ صداهارا به طور متفاوتی پردازش می کنند. گوش راست بیشتر به گفتار پاسخ می دهد در حالیکه گوش چپ بیشتر به موزیک و لهجه  پاسخ می دهد. این به این خاطر است که گفتار ابتدا در نیمکره چپ مغز پردازش می شود و موسیقی  ابتدا در نیمکره راست پردازش می شود.

  •  دو گوش مانند دو بال برای مغز عمل می کنند:

برای اینکه مغز بتواند از میان انبوه اطلاعات شنوایی در محیط اطلاعات صحیحی را استخراج کند، باید دو گوش همزمان با هم و به طور صحیح کار کنند. قرار داشتن دو گوش در دو سمت سر با هدف به دست آوردن میدان شنوایی حداکثری است و مانند دو بال پرنده به مغز برای درست شنیدن کمک می کند. این ویژگی همچنین ایجاد امکان مکان یابی و جهت یابی صدا می کند  و باعث افزایش محدوده شنوایی  می شود ودر نتیجه باعث ایجاد کیفیت طبیعی صدای دریافتی می شود.

در واقع وقتی با دو گوش می شنویم تا چهار برابر عملکرد بهتری نسبت به یک گوش داریم. این دلیل اصلی این موضوع است که چرا متخصصین شنوایی برای افرادی که کاهش شنوایی در دو گوش دارند استفاده از دو سمعک را توصیه می کنند.  

  • افراد کم شنوا زودتر خسته می شوند:

اگر شما جزو افرادی هستید که نسبت به گذشته و دیگران زودتر دچار خستگی می شوید این به دلیل پروسه افزایش سن نیست بلکه احتمالا شما دچار کاهش شنوایی شده اید.فرآیند شنیدن یک فرآیند اتوماتیک است وقتی فرد دچار کم شنوایی می شود برای شنیدن باید تمرکز کند که این اجبار به تمرکز بسیار انرژی بر است حتی گاهی فرد مجبور است که لبخوانی انجام دهد که این قضیه کار را سخت تر نیز می کند.

خوشبختانه سمعک می تواند خستگی ناشی از کم شنوایی را برطرف کند. وقتی اصوات محیط تقویت می شوند تلاش و مصرف انرژی برای شنیدن کاهش می یابد. تکنولوژی های جدید سمعک حتی کار را آسانتر کرده است بسیاری از دستگاههای شنوایی امکاناتی دارند که اصوات هدف را شناسایی و تقویت کرده و سایر اصوات مزاحم را کاهش می دهند.

اکنون که شما اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی عملکرد شنوایی دارید، برای ارزیابی کامل وضعیت شنوایی خود به متخصص شنوایی مراجعه نمایید حتی اگر کم شنوایی نداشته باشید یک سطح پایه برای عملکرد شنوایی شما به دست می آید که در صورت ابتلا شما به کم شنوایی در سالهای آتی بسیار کمک کننده است و درمان را تسهیل می کند.

کلینیک شنوایی آوای امید

44005315

44974855

5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

9 نظر در “5 نکته که درمورد شنوایی باید بدانیم

  1. سید ابوالفضل رزم آیین گفت:

    سایت خیلی خوبی دارید باآرزوی موفقیت برای شما

  2. مطلب بسیار خوبی بود.ممنون

  3. مطلب بسیار خوبی بود.ممنون

  4. اقا خیلی وبسایتتون عالیه

  5. muzicir.com گفت:

    خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب کاربردی

  6. اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه راهنماییم کنید؟

  7. امروز کلی سرچ کردم، مطلبی به جالبی مطلب
    شما پیدا نکردم.به نظرم اگه مطالب همه‌ی وبسایت‌ها مثل مطلب شما بود خیلی خوب میشد.

  8. سیما گفت:

    سپاس

  9. سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *